BiH

Đokić: Imperativ socijalista ekonomski rast i razvoj Srpske

Đokić: Imperativ socijalista ekonomski rast i razvoj Srpske
Foto: Srna | Đokić: Imperativ socijalista ekonomski rast i razvoj Srpske

BANJALUKA - Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić rekao je da su socijalisti dali veliki doprinos tome da se penzije isplaćuju trezorski i tome što su u posljednjih pet godina povećane za 19,5 odsto.

"Nastavićemo da povećavamo penzije. Danas je počela isplata dodatnih primanja penzionerima za šta je obezbijeđeno 18 miliona KM. To je patriotizam i briga o čovjeku", rekao je Đokić na predizbornoj tribini ove stranke u Rudom.

On je naveo da je imperativ socijalista ekonomski rast i razvoj, briga o čovjeku, boračkim kategorijama i mladim ljudima kroz konkurentnost u zapošljavanju, ali i platama, saradnja sa domaćim i stranim investitorima, braćom iz Srbije i Rusije, ali i drugima koji žele saradnju sa Srpskom.

Đokić je istakao da je Rudo most koji čvrsto veže Srpsku i Srbiju i da se mora nastaviti razvoj i unapređenje poljoprivrede, posebno naglasivši brigu prema malinarima ovog kraja kojima moraju biti obezbijeđeni veći podsticaji i dodatne zaštitne mjere.

Kandidat za Narodnu skupštinu Srpske iz Izborne jedinice devet Maksim Skoko rekao je da najveći problem opštine Rudo predstavlja odlazak stanovništva, što se mora rješavati izgradnjom infrastrukture zajedničkim snagama sa Vladom Srbije.

"Izgradnja Hidroelektrane `Mrsovo` opštini Rudo obezbijediće 1,5 milion KM koncesionih naknada koje će biti uložene u nove projekte zapošljavanja. Zbog toga svi moraju da podrže ovaj projekat", naglasio je Skoko.

Nosilac liste za parlament BiH u Izbornoj jedinici tri Jakov Galić istakao je da je njegov prioritet ekonomski sistem Srpske jer, kako je naglasio, kao ekonomista najbolje zna da radi u privredi.

"Socijalisti u Zvorniku zapošljavaju 1.000 radnika i ja Rudom stojim na raspolaganju", rekao je Galić.

Predsjednik Opštinskog odbora SP-a u Rudom Ninoslav Prijović istakao je da socijalisti ono što obećaju to i ispune i da zbog toga građani Rudog nemaju dilemu za koga da glasaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije