BiH

Đokić: Izetbegović da razmisli šta radi

Đokić: Izetbegović da razmisli šta radi
Đokić: Izetbegović da razmisli šta radi

MODRIČA - Predsjednik Socijalitičke partije Petar Đokić rekao je večeras da bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović treba da razmisli šta radi u ovoj zemlji kada prijeti najvišoj instituciji Republike Srpske, predsjedniku Republike Miloradu Dodiku.

Đokić je, reagujući na izjavu Izetbegovića da bi Dodik mogao završiti kao nekadašnji predsjednik Libije Muamer el Gadafi, izjavio Srni da Bakir kao jedan od članova porodice Izetbegović ne prestaje da koristi i zloupotrebljava svoju političku funkciju, koju plaćaju i poreski obveznici i građani Republike Srpske, da bi se obračunao sa Republikom Srpskom i srpskim narodom.

"Ova je još jedna od njegovih bahatih i brutalnih prijetnji prema institucijama Republike Srpske jer je Dodik predsjednik Republike Srpske, institucije koja je najsnažnija u Republici Srpskoj", rekao je Đokić.

On je istakao da u svakom slučaju Izetbegović treba da razmisli šta radi u ovoj zemlji.

"Niko se posljednjih 20 godina u BiH nije tako grubo ponašao i niko nije tako grubo otvarao vrata za odlazak Republike Srpske iz BiH kako to radi Izetbegović i njegova politička stranka", istakao je lider SP.

Đokić je naveo da je krajnje vrijeme da i Izetbegović počne da razmišlja o tome šta radi i kojom politikom može doprinijeti normalnom životu u BiH, a kojom politikom podstiče raskole, sukobe i svađe, te sije strah i sve što strah sa sobom nosi.

On je naveo da su građani Republike Srpske i BiH tu fazu života davno prošli.

Prema Đokićevim riječima, Izetbegoviću je sada postao najveći trn u oku to što je Republika Srpska uspjela da se izbori za referendum - demokratsko i slobodno pravo koje garantuje Repbulika Srpska i njen ustav i osnovne slobode u BiH.

"Izetbegović ne može da prihvati tu činjenicu da smo mi odlučili da koristimo referendum, demokratski alat u funkciji zaštite svojih nacionalih interesa i interesa Republike Srpske", naglasio je Đokić.

On je rekao da je predsjednik SDA i član Predsjedništva BiH Izetbegović "očigledno sanjao san da referendum neće uspjeti, pa da se obruši na Dodika i na cijelu Republiku Srpsku".

"Referendum je uspio i to je veličanstven čin demokratije i zahvalan sam svim građanima Republike Srpske na odlučnosti i dostojanstvu, a Izetbegoviću poručujem da razmisli šta radi", rekao je Đokić u Modriči, gdje je večeras prisustvovao centralnom skupu SP u ovoj opštini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije