BiH

Đokić: Izjava turskog premijera nije zaplašila Srbe

Đokić: Izjava turskog premijera nije zaplašila Srbe
Đokić: Izjava turskog premijera nije zaplašila Srbe

BIJELJINA - Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Petar Đokić rekao je danas da je izjava turskog premijera Redžepa Tajipa Erdoana o BiH strašno loša, ali da ne plaši srpski narod koji danas ima svoju Republiku Srpsku.

 "Erdoan može da priča šta god hoće, obnove Turske nikada neće biti na način kako je nekada bila ako se neko tome nada, a mi svi zajedno kao narod brinemo o svojoj slobodi i uvijek smo znali da se za nju izborimo i da je odbranimo", ocijenio je Đokić.

On kaže da je možda u kontekstu Erdoganove izjave upravo postojanje Republike Srpske, od koje srpski narod nikada neće odustati.
Prema Đokićevim riječima, izjava turskog premijera grubo narušava odnose između Turske i BiH, a prije svega vrijeđa osjećanja srpskog naroda.

"On /Erdoan/ je na taj način potvrdio da stoji iza Otomanske okupacije ovih prostora i da i dalje razumije Tursku što je okupirala i 500 godina držala u ropskom položaju srpski narod na ovim prostorima", dodao je Đokić.

Ističući da je ovakva izjava za svaku osudu, ako je tačna jer je danas demantuju, Đokić je zaključio da ona dugoročno narušava međusobne bilateralne odnose između Turske i BiH.

Mediji u regionu prenijeli su da je Erdogan izjavio na jednom predizbornom skupu da bi, svako ko na bilo koji način "dirne Bošnjake protiv sebe imao 100 miliona Turaka", i istakao da zato ne treba da čudi "kada turski ratni brod uplovi u Neum", jer je to znak podrške suverenitetu BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije