BiH

Đokić: Referendum o Danu Republike izraz slobode

Đokić: Referendum o Danu Republike izraz slobode
Đokić: Referendum o Danu Republike izraz slobode

BRČKO - Predsjednik Socijalističke partije /SP/ Petar Đokić izjavio je danas u Lončarima da je referendum o Danu Republike Srpske izraz slobode i novih dostignuća u demokratskom razvoju i zrelosti Srpske.

Đokić je naveo da je današnji referendum istovremeno i upozorenje Ustavnom sudu BiH i svakoj instituciji koja radi na principima preglasavanja naroda i naglasio da politika preglasavanja nije donijela ništa dobro niti će bilo kada donijeti.

"Zato smo bilo prinuđeni da na ovakav način odgovorimo i kažemo da Republika Srpska ima pravo da slavi onaj dan koji njeni građani odrede da treba da bude njihov praznik. Ubijeđen sam da će to i ubuduće biti 9. januar", rekao je Đokić novinarima nakon glasanja u Lončarima.

Prema njegovim riječima, izjašnjavanje građana na ovaj način nije prijetnja već samo korak naprijed u izražavanju slobode koju treba da ima svaki čovjek i pripadnik bilo kog naroda na ovim prostorima.

Đokić očekuje da će poslije zatvaranja glasačkih mjesta sve početi da se smiruje i da će sutra biti normalan radni dan za sve, i za one koji su danas izašli na referendum i za one koji nisu.

On je izrazio žaljenje što građani distrikta, kao državljani Republike Srpske, nisu mogli da ostvare svoje biračko i građansko pravo u mjestu življenja, odnosno na uobičajenim glasačkim mjestima, gdje glasaju na izborima ili u nekim drugim prilikama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije