BiH

Đokić: Srpski narod dao najveći doprinos u borbi protiv fašizma

Đokić: Srpski narod dao najveći doprinos u borbi protiv fašizma
Đokić: Srpski narod dao najveći doprinos u borbi protiv fašizma

BANJALUKA - Srpski narod dao je najveći doprinos u borbi protiv fašizma, a Evropa i svijet moraju učiniti sve da pojava neofašizma bude zaustavljena, rekao je ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Petar Đokić.

Đokić je nakon sastanka sa ambasadorom Južne Osetije u Ruskoj Federaciji Dmitrijem Nikolajevičem Medoevim rekao da su njih dvojica već ranije razgovarali o pojavi neofašiza u Evropi, te istakao da je srpski narod najviše stradao u borbi protiv fašizma u Drugom svjetskom ratu.

"Mlade ljude treba upoznati sa dimenzijom stradanja od fašizma", rekao je Đokić novinarima u Banjaluci.

Đokić i Medoev saglasili su se danas da postoje svi uslovi za saradnju ratnih veterana iz Srpske i Osetije.

Đokić je zahvalio ambasadoru Južne Osetije u Ruskoj Federaciji što je posjetio Banjaluku, ali i prisustvovao otvaranju Andrićgrada.

Medoev je rekao novinarima da mu je drago što se nalazi na zapadnoj tački pravoslavlja. "Mi Srbe smatramo bliskom braćom", istakao je Medoev i dodao da će nastaviti sa dobrim konktaktima koji su ranije započeti.

On je pozvao ministra Đokića da posjeti njegovu zemlju.

Tokom sastanka u Banjaluci bilo je riječi o oblasti rada i stambenom zbrinjavanju boračke populacije, ekonomskoj saradnji i mogućnosti otvaranja novih radnih mjesta u Republici Srpskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije