BiH

Đokić: Vrijeme za sveopštu narodnu solidarnost

Đokić: Vrijeme za sveopštu narodnu solidarnost
Đokić: Vrijeme za sveopštu narodnu solidarnost

UGLJEVIK - Nosilac liste SP-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz izborne jedinice šest Petar Đokić rekao je večeras na predizbornoj tribini u Ugljeviku da građanima trebaju vlast i država koja će biti dodatno socijalno odgovorna i koja će se razvijati na principu sveopšte narodne solidarnosti.

Ističući da su socijalisti u prethodne četiri godine u vlasti prihvatali teške zadatke i ostvarili rezultate u oblasti brige za penzionere, borce i nezaposlene, Đokić je poručio da će prioritet partije i u naredne četiri godine biti novo zapošljavanje.

Đokić je poručio da samo ekonomski razvoj omogućava kvalitetniji život i da svi u Republici treba da rade više da bi se na principima sveopšte narodne solidarnosti stvorili uslovi za bolji život građana.

Na tribini SP-a, koja je održana u Centru za kulturu u Ugljeviku, nosilac liste ove stranke za Parlamentarnu skupštinu BiH u izbornoj jedinici dva Dalibor Stević rekao je da će socijalisti i nakon izbora nastaviti da provode politiku na kojoj istrajavaju već 20 godina.

"Socijalisti sigurno ulaze u parlament BiH, gdje ćemo svojim načinom rada uticati da se današnji problemi prevaziđu i da prestane isključivost koja tinja godinama", najavio je Stević.

Prema njegovim riječima, sukobljavanje različitih političkih opcija ne smije biti uzrok za neaktivnost i nerad vlasti, zbog koje građani ostaju bez svojih prava.

Na listi socijalista iz grada rudara su tri žene, a predsjednik opštinskog odbora SP-a Ugljevik Milivoje Ristić rekao je na predizbornoj tribini da je to znak povjerenja ove partije u mlade, obrazovane ljude koji ne mogu sve, ali mogu mnogo da promijene i poprave.

Predizbornoj tribini SP-a u Ugljeviku prethodila je tribina u majevičkoj opštini Lopare, na kojoj Đokić obećao građanima da neće ostati sami u izuzetno velikim teškoćama koje su ih zadesile sa poplavama i klizištima u maju.

"Uvjeren sam da je došlo vrijeme da objedinimo snagu i energiju u jedan sveopšti narodni pokret, koji će omogućiti brži razvoj Republike Srpske, ekonomski rast, sigurnost i stabilnost za sve ljude", poručio je Đokić.

Kandidat SP-a iz Lopara za Narodnu skupštinu Vojo Jurošević poručio je sugrađanima da će se, ukoliko bude izabran, posebno zalagati za pomoć svima koji su nastradali u poplavama i klizištima.

Kao mlad čovjek, najavio je da će se maksimalno boriti za zapošljavanje mladih u ovoj nerazvijenoj opštini, koji mogu da obezbijede razvoj lokalne zajednice i cijele Republike Srpske. /krajzs/ljb/mđ/foto

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije