BiH

Đokić sa Fildom: U BiH potrebno nastaviti sa reformama

Đokić sa Fildom: U BiH potrebno nastaviti sa reformama
Foto: Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva RS | Đokić sa Fildom: U BiH potrebno nastaviti sa reformama

BANJALUKA - Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić i ambasador Velike Britanije u BiH Metju Fild konstatovali su danas u Banjaluci da je u BiH potrebno nastaviti sa reformama koje osnažuju vladavinu prava.

Đokić i Fild su istakli da je saradnja u BiH veoma važna za buduće odnose koji se grade na principima utvrđenim Dejtonskim mirovnim sporazumom, saopšteno je iz Ministarstva industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske.

"Radi prosperiteta naše zemlje, i u narednom periodu ćemo nastaviti da vodimo politiku stabilnosti i saradnje, poštujući ustavno-pravni okvir koji ima Republika Srpska i BiH", rekao je Đokić.

On je ocijenio da je dosadašnja saradnja i podrška britanske Ambasade Ministarstvu industrije, energetike i rudarstva bila korisna, posebno kada je riječ o Strategiji energetike.

"Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva je definisalo realne ciljeve koje je moguće ostvariti i zahvalni smo za svaku vrstu podrške koju nam je do sada pružala Velika Britanija", dodao je Đokić.

Fild je naglasio da će Brexit značiti veće prisustvo Velike Britanije u BiH, te da je zainteresovan za nastavak saradnje sa Ministarstvom industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske, kao i sa Socijalističkom partijom, koju predvodi Đokić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije