BiH

Đukić: Dobojski regionalni odbor nije dao podršku Paviću

Đukić: Dobojski regionalni odbor nije dao podršku Paviću
Foto: DNS | Đukić: Dobojski regionalni odbor nije dao podršku Paviću

TESLIĆ/STANARI - Predsjednici opštinskih odbora DNS-a Teslić Marinko Đukić i Stanari Boško Prelević demantovali su današnju izjavu predsjednika Regionalnog odbora DNS-a Doboj Slavka Gligorića da ovaj regionalni odbor dao podršku predsjedniku stranke Marku Paviću i njegovom prijedlogu da bude smijenjen zamjenik predsjednika DNS-a Nedeljko Čubrilović.

"Nija tačna izjava Gligorića da je Regionalni odbor DNS-a Doboj zauzimao bilo kakav stav, jer se nije ni sastajao više od mjesec dana, niti su bile ikakve telefonske konsultacije", rekao je Đukić.

On je dodao da su to samovoljne izjave Gligorića, koji, kako kaže, može da govoriti samo u ime Gradskog odbora DNS-a Doboj, ukoliko je uopšte ovaj gradski odbor zauzimao stav u vezi aktuelne situacije.

Đukić je ponovio da je Opštinski odbor DNS-a u Teslić osudio politiku koju vodi Pavić i da je dao punu podršku zamjeniku predsjednika DNS-a Nedeljku Čubriloviću.

Predsjednik Opštinskog odbora Stanari Boško Prelević rekao je da se odbor dobojske regije DNS-a nije sastajao i da izjava Gligorića nije tačna.

Prelević je osudio i pokušaj smjene Čubrilovića sa pozicije zamjenika predsjednika DNS-a i zatražio da se ta "sramna odluka povuče".

On je dodao da je Čubrilović jedan od najznačajnijih političkih ličnosti u Republici Srpskoj i BiH i da bez njega DNS ne bi bio prepoznatljiva i časna stranka, a da je ugled DNS-a "narušio predsjednik stranke dovodeći, na mala vrata, sumnjive tajkune uoči prethodnih opštih izbora".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije