BiH

Đukić: Pekli su me lemilicom

Đukić: Pekli su me lemilicom
Đukić: Pekli su me lemilicom

SARAJEVO - Na suđenju pred Sudom BiH za zločine počinjene nad Srbima na području Srebrenika, svjedok Tužilaštva BiH Drago Đukić je ispričao kako je tokom zarobljeništva 1992. godine mučen u Domu u Rapatnici.

Đukić je rekao da je jedne noći izveden u salu, gdje su ga pekli lemilicom, gurali mu igle pod nokte i natjerali da pojede so iz čaše, prenio je Birn.

"Bila su šestorica, dvojica u kapama, imali su rukavice bez prstiju... Jedan crni u uniformi vojne policije rekao je Zurahidu Mujčinoviću da izvadi lemilicu i počeo je da me prži", prisjetio se Đukić, pokazujući ožiljke na prsima i leđima.

Prema njegovim riječima, i njegov brat Pero Đukić, te Lazar Stanišić takođe su mučeni lemilicom i priključivanjem na struju.

Ekrem Ibračević, nekadašnji načelnik vojne bezbjednosti Opštinskog štaba Teritorijalne odbrane u Srebreniku, te Faruk Smajlović i Sejdalija Ćović, pripadnici Vojne policije, optuženi su za zločine počinjene nad srpskim civilima u Rapatnici.

Svjedok je rekao da je 90 odsto siguran da su Ibračević i Smajlović lica koja je vidio u konkretnim prilikama u Rapatnici. Za Zurahida Mujčinovića, koji je ranije osuđen na osam godina zbog ovih zločina, rekao je da je siguran "hiljadu odsto".

Suđenje će biti nastavljeno 12. maja. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije