BiH

Do četvrtka oblačno s kišom i pljuskovima

Do četvrtka oblačno s kišom i pljuskovima
Do četvrtka oblačno s kišom i pljuskovima

SARAJEVO - U Bosni i Hercegovini danas je pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Vjetar slab do umjeren, u Bosni sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Najviša dnevna temperatura kreće se od 22 do 29 stepeni.

U ponedjeljak će prijepodne biti, uglavnom, malo do umjereno oblačno. Sredinom dana i tokom poslijepodneva u Bosni se očekuje postepeno naoblačenje, što će u Bosni usloviti kišu, pljuskove i grmljavinu. Očekivana količina padavina u toku 24 sata: od 2 do 10, a u područjima sa izraženijm padavinama oko/iznad 15 l/m kvadranih. Jutarnje temperature od 12 do 18, na jugu do 21, a dnevne od 22 do 31 stepen.

U utorak se očekuje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslijepodne ili krajem dana u Bosni se očekuje naoblačenje praćeno pljuskovima i grmljavinom. Jutarnje temperature će se kretati od 14 do 22, a dnevne od 24 do 33 stepena.

U srijedu će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana kiša se očekuje u zapadnim i sjeverozapadnim područjima. Krajem dana i u večernjim satima padavine se očekuju u većem dijelu zemlje. Očekivana količina padavina u toku 24 sata: od 5 do 20, a u područjima sa izraženijm padavinama oko/iznad 30 l/m2. Jutarnje temperature će iznositi od 14 do 22, a dnevne od 22 do 30, na sjeveroistoku i jugu do 34 stepena, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije