BiH

Do kraja sedmice promjenjivo i toplo vrijeme

Do kraja sedmice promjenjivo i toplo vrijeme
Do kraja sedmice promjenjivo i toplo vrijeme

SARAJEVO - U većem dijelu Bosne i Hercegovine danas je pretežno oblačno vrijeme, ponegdje s kišom na krajnjem jugoistoku.

U ostatku dana doći će do postepenog smanjenja oblačnosti. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove može biti magle ili sumaglice. Vjetar će biti slab, promjenjivog smjera. Najviša dnevne temperatura od 8 do 12, na jugu do 15 stepeni.

Količine padavina u protekla 24 sata (mm): Nevesinje 52, Stolac 42, Gacko 24, Bileća 22, Trebinje 12, Neum 11, Drvar i Mostar 10, Banja Luka i Ivan-sedlo 5, Bihać, Han-Pijesak, Livno i Sanski Most 4, Bjelašnica i Rudo 3, Bosanski Novi, Bugojno, Doboj, Gradačac, Prijedor, Tuzla i Zvornik 2, Bijeljina, Sarajevo, Srebrenica i Zenica 1.

U petak, 19. decembra, u Bosni se očekuje umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano. U Bosni po kotlinama s maglom ili sumaglicom. Jutarnje temperature od 2 do 8, na jugu do 11, a dnevne od 10 do 16 stepeni. 

U subotu, 20. decembra, biće malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. U Bosni po kotlinama s maglom ili niskim oblacima. Jutarnje temperature od 4 do 8, na jugu do 12, a dnevne od 9 do 15 stepeni. 

U nedjelju, 21. decembra, očekuje se umjereno, a prijepodne i pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne će biti kiše, a u višim područjima moguća je susnježica i snijeg. U Bosni po kotlinama s maglom ili niskim oblacima. Jutarnje temperature od 0 do 6, na jugu do 10, a dnevne od 2 do 8, na jugu do 15 stepeni, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije