BiH

Dobra saradnja Vlade RS i UNDP-a

Dobra saradnja Vlade RS i UNDP-a
Dobra saradnja Vlade RS i UNDP-a

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović i rezidentni koordinator UN u BiH Jurij Afanasijev ocijenili su danas da je saradnja Vlade Srpske i UNDP-a veoma dobra, te izrazili spremnost za nastavak saradnje i na budućim projektima vezanim za održivi razvoj i zapošljavanje, društvenu inkluziju, te vladavinu prava.

Cvijanovićeva i Afanasijev razgovarali su danas u Banjaluci o aktivnostima u vezi sa realizacijom projekta izgradnje 150 kuća u nekoliko opština u Republici Srpskoj za porodice koje su usljed poplava i klizišta ostale bez trajnog smještaja, a koji Fond solidarnosti za obnovu Srpske realizuje zajedno sa UNDP-om.

Tokom sastanka je istaknuto da su učinjeni konkretni koraci u rješavanju najvećih problema u opštinama Republike Srpske koje su stradale u prošlogodišnjim polavama, saopšteno je iz Bira Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Cvijanovićeva i Afanasijev razgovarali su i o mogućnostima razvoja sektora civilne zaštite u Srpskoj, s ciljem stvaranja efikasnijeg sistema borbe protiv elementarnih nepogoda.

U kontekstu terorističkog napada u Zvorniku, predmet razgovora bila je i bezbjednosna situacija u Republici Srpskoj i BiH.

Cvijanovićeva je istakla da osuđuje taj čin, te pozvala građane na mir i toleranciju.

Ona je naglasila da Vlada daje punu podršku MUP-u Srpske i očekuje uključenost i saradnju svih institucija u BiH, s ciljem da se osigura viši stepen bezbjednosti za sve građane.

Sastanku su prisustvovali ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija i šef kancelarije UNDP-a u Banjaluci Goran Vukmir. /kraj/bv/mđ/foto

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije