BiH

Izvorna SDS izabrao Izvršni odbor

Izvorna SDS izabrao Izvršni odbor
Izvorna SDS izabrao Izvršni odbor

BANJALUKA - Stranka Izvorna SDS će u narednom periodu djelovati pomiriteljski i raditi na jedinstvu srpskih partija, izjavio je Dobrivoje Vidić, koji je u petak izabran za predsjednika Izvršnog odbora izvornjaka.

On je rekao da je u narednom periodu fokus stranke na formiranju regionalnih i opštinskih odbora i pripremama za naredne lokalne izbore.

Božidar Vučurević, član Izvršnog odbora, je rekao da se stranka neće približavati bilo kojoj drugoj političkoj opciji, ali da će podržavati jedinstvenu nacionalnu politiku srpskog naroda. Požalio se da u sadašnjem SDS-u više nema osnivača stranke i da ljudi koji su je osnivali "danas više ne mogu biti izabrani ni u mjesne odbore".

"Sarađivaćemo sa svakom srpskom strankom sa kojom se dogovorimo o nacionalnim pitanjima koja su važna za opstanak i očuvanje RS. Sve ćemo učiniti da dođe do pomirenja unutar srpskog naroda", rekao je on.

Dragan Kovačević, generalni sekretar stranke i član Izvršnog odbora, je rekao da oni sada podržavaju nacionalnu politiku Milorada Dodika, predsjednika RS, ali da će se prema svim stranačkim politikama od sada određivati po tome kako budu branili srpske nacionalne interese.

Za članove Izvršnog odbora izabrani su još Dragan Mićić i Slavko Dunjić, koji je ujedno i poslanik u Narodnoj skupštini RS i bivši član SDS-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije