BiH

Dodatne konsultacije - gubljenje vremena

Dodatne konsultacije - gubljenje vremena
Dodatne konsultacije - gubljenje vremena

SARAJEVO - Delegat iz Saveza za bolju budućnost BiH /SBB BiH/ u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Fahrudin Radončić smatra da je zahtjev SDA za dodatne konsultacije za izbor Kolegijuma ovog doma "čisto gubljenje vremena".

Radončić smatra da jedan od razloga današnjeg odgađanja konstitutivne sjednice Doma naroda leži u odnosima između stranaka koje čine parlamentarnu većinu, odnosno SDA, HDZ BiH i Saveza za promjene.

"SBB BiH i dalje ostaje vrlo precizna opozicija u parlamentu BiH", rekao je Radončić novinarima.

On nije želio da komentariše mogućnost da se ova situacija odrazi i na konstituisanje vlasti u Federaciji BiH jer je, kako je napomenuo, SBB i na tom nivou precizna opozicija.

Prema njegovim riječima, aktuelna parlamentarna većina i na nivou Federacije BiH i na nivou BiH sada pokazuje da nema veliku glasačku moć, kako su to najavljivali i tvrdili tokom i nakon izbora.

Konstitutivna sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH prekinuta je danas na zahtjev SDA, jer je predsjedavajući Kluba bošnjačkog naroda Halid Genjac zatražio vrijeme za dodatne konsultacije u vezi sa izborom rukovodstva ovog doma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije