BiH

Dodik: Bevanda ne može da zastupa RS u Berlinu

 Dodik: Bevanda ne može da zastupa RS u Berlinu
Dodik: Bevanda ne može da zastupa RS u Berlinu

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da predsjednik Savjeta ministara Bosne i Hercegovine Vjekoslav Bevanda ne može da zastupa Republiku Srpsku sutra u Berlinu na konferenciji o zapadnom Balkanu, zato što je tamo otišao bez ikakvih prethodnih dogovora.

''Bevanda je dobar čovjek koga veoma cijenim, ali to ne znači da može da bude uspješan i spsoban ako predstavlja jednu neuspješnu i nakaradnu zemlju kao što je Bosna i Hercegovina'', rekao je Dodik Tanjugu.

On tvrdi da ''najvažniji faktori'' u okviru BiH uopšte nisu bili uključeni u formulisanje stavova koje će u Berlinu zastupati Bevanda.

''Možda su postojale neke konsultacije u okviru eventualno Savjeta ministara, ali to se zna da nije mjesto gdje se donosi odluka i da se na taj način to ne može ni koncipirati, niti na bilo koji način predstavljati u javnosti ako nema nosioca takvih odluka'', rekao je Dodik.

Predsjednik Srpske kaže da se Bevanda zatekao na mjestu predsjednika Savjeta ministara BiH, ali da on ni na koji način ni u punom kapacitetu ne može da predstavlja Bosnu i Hercegovinu ne zato što to, kako je rekao, Bevanda ne želi, već zato što je struktura BiH takva kakva je i što je ta država ne održiva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije