BiH

Dodik: BiH zakazala po pitanju migrantske krize

Dodik: BiH zakazala po pitanju migrantske krize
Foto: Jelena Đurđević | Dodik: BiH zakazala po pitanju migrantske krize

BANJALUKA - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik smatra da je BiH potpuno zakazala kada je u pitanju migrantska kriza i da nema mehanizam za borbu protiv toga.

“U BiH trenutno ima oko 4.000 migranata koji su smješteni na različitim lokacijama. Mi ne znamo gdje su oni, a politika Evrope koja se odnosi na migrante zadire u stabilnost Evrope i pokušavaju da migrante smjeste u dodirne zemlje”, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Dodik je rekao da je austrijski kancelar Sebastijan Kurc prije nekoliko mjeseci ponudio finansijsku pomoć zemljama, koje graniče sa EU i koje prihvate da formiraju kampove za migrante.

“Zalagaću se da svaku finansijsku pomoć odbijemo sa stanovišta obaveza da prihvatimo migrante. Ova klackalica predugo traje. Migranti su ozbiljan bezbjednosni, socijalni, zdravstveni i komunikacijski problem”, rekao je Dodik.

On kaže da BiH, ovakva kakva je, nema mehanizme da odgovori na to pitanje.

“Potrudiću se da pokušamo naći neke odgovore u Predsjedništvu “, rekao je Dodik.On je dodao da je Predsjedništvo BiH imalo na dnevnom redu pitanje migranata, koje je "veoma aljkavo" pripremljeno, pri čemu je predsjedavajući Savjeta ministara usmeno predstavio situaciju od ljetos, što govori o tome kako se tamo taj posao obavlja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije