BiH

Dodik: Bosić zna po čijem nalogu obesmišljava referendum

Dodik: Bosić zna po čijem nalogu obesmišljava referendum
Dodik: Bosić zna po čijem nalogu obesmišljava referendum

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske i lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik izjavio je Srni da je predsjednik SDS-a Mladen Bosić pokrenuo priču o referendumu, ne da bi afirmisao pravo Republike Srpske da to i učini, već da bi to pravo potpuno obesmislio.

"On dobro zna i po čijem nalogu to čini. Da ima bilo kakve međunarodne kontakte, osim svojih nalogodavaca koje slijepo prati, znao bi da postoji i druga strana koja podržava i prati Republiku Srpsku. Ali zalud je to njemu objašnjavati", istakao je Dodik.

Dodik je podsjetio Bosića da je upravo SNSD legalizovao pravo da se riječ referendum i izgovori u BiH, ali ne da bi se obesmišljavala, kako to po naredbi čini novi probosanski lider Bosić, već da bi se i provela u djelo u najpogodnijem političkom trenutku.

"Pitam novog lidera probosanskog bloka u Republici Srpskoj od koga je dobio nalog da pitanje referenduma otvara baš sad na način 'ajd učini ako smiješ' i da li će on, kada već to nisu uspjeli bošnjački političari, pitanje referenduma o nezavisnosti Republike Srpske ovakvom retorikom da obesmisli", rekao je predsjednik Dodik odgovarajući na pitanje Srne da prokomentariše Bosićevu tvrdnju da "glasači u Republici Srpskoj znaju da predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik neće raspisati referendum".

Govoreći o "Bijeloj knjizi", koju je danas predstavio SDS, predsjednik Republike je rekao da je "lako Bosiću izigravati nazovi Eliota Nesa, ponekad svratiti na posao za platu od oko 6.000 maraka i držati demagoške govore o borbi protiv kriminala, korupcije, nezaposlenosti..."

"Da je zaista iskren, Bosić bi svoju borbu protiv kriminala i korupcije mogao početi u svojoj stranci i u sredinama u kojima SDS vlada po 20 godina. Ipak, komotnije je vikati 'držite lopova', sastavljati bijele, žute i plave knjige, nego nešto konkretno raditi", naglasio je predsjednik Srpske.

Podsjetivši da je politika nešto više od isprazne retorike, Dodik je poručio Bosiću da mu sljedeći put javno postavi pitanje tek kada mu prethodno pokaže samo jedan objekat koji je vlada predvođena SDS-om uradila u Republici Srpskoj.

"Do tada Bosić neka broji objekte koje smo mi uradili širom Srpske, neka se vozi boljim putevima koje smo, opet, mi uradili i uspravno odlazi na posao u Sarajevo, što smo mu, opet, mi obezbijedili vodeći principijelnu i nacionalno odgovornu politiku", naglasio je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije