BiH

Dodik: Đilasova pobjeda velika dobit za Beograd

Dodik: Đilasova pobjeda velika dobit za Beograd
Dodik: Đilasova pobjeda velika dobit za Beograd

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poželio je gradonačelniku Beograda Draganu Đilasu da obezbijedi izbornu pobjedu, "koja će biti velika dobit za grad Beograd i njegove stanovnike".

"Mislim da Beograd treba da se razvije i da bude privredni, politički, turistički i svaki drugi centar i da je to na najboljem putu da se učini sa Đilasom", rekao je Dodik danas novinarima u Banjaluci, nakon sastanka sa gradonačelnikom Beograda Draganom Đilasom.

Dodik je izrazio zahvalnost Đilasu za sve dobre aktivnosti i poruke koje je slao u vezi sa Srpskom, Banjalukom i podrškom mnogim projektima koje su Vlada Srbije i Beograd realizovali na prostoru Republike Srpske.

On je podsjetio da je u posljednjih osam godina realizovan značajan broj projekata u Srpskoj za vrijeme dok je Đilas bio ministar u Vladi Srbije, zaključujući da ta kontinuirana saradnja ne prestaje.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas rekao je da je došao u Banjaluku povodom obilježavanja Dana grada Banjaluke, ali da svaki put kada dođe u Banjaluku vidi sređeniji grad i autoput koji je skoro čitav završen.

"To je nešto što je veliki projekat. Mi u Srbiji se trudimo da izgradimo mrežu autoputeva i znamo koliko je to teško, posebno u situaciji državnog uređenja koje trenutno postoji u BiH", istakao je Đilas.

Đilas je rekao da mu je želja da nakon izbora u Srbiji uradi nešto više za drvarski kraj iz kojeg potiče.

"U Banjaluku sam dolazio ranije i svako jutro gledao ljude koji su bili tužni što su se probudili, jer su verovali da će taj dan biti još gori od prethodnog. Onda sa novim rukovodstvom i Vladom Srpske i novom politikom ljudi su počeli da veruju da će svaki dan biti bolji i budili su se srećniji. Isto smo mi imali u Srbiji - sa politikom predsednika Tadića vratila se vera i nada" , istakao je Đilas.

Đilas je poželio predsjedniku Dodiku da nastavi sa ovakvim načinom vođenja Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije