BiH

Dodik: Kampanja nikada nije bila prljavija

Dodik: Kampanja nikada nije bila prljavija
Dodik: Kampanja nikada nije bila prljavija

BANJALUKA - Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da je njegova pobjeda na izborima za predsjednika Republike Srpske već sinoć bila izvjesna, ali da je to sada već gotovo sigurno.

"Osjećam se kao novoizabrani - stari predsjednik Republike Srpske i komotno će mi biti i u priči oko skupštinske većine da brzo i efikasno formiramo institucije sistema", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je rekao da SNSD vodi i za Predstavnički dom parlamenta BiH i da će na tom nivou vlasti faktički biti na poziciji kao i do sada.

"Kada je riječ o formiranju vlasti na nivou BiH, prije svega Savjeta mministara, računamo da ćemo imati partnerstvo sa HDZ-om", rekao je Dodik, ističući da je SNSD pobijedio i poslije čitave medijske i hajke koja se vodila protiv ove stranke i pritiska takozvanih nevladinih organizacija i stranaca koji su se masovno uključivali u predizbornu kampanju.

On je rekao da mu je žao zbog rezultata na poziciji srpskog člana Predsjedništva BiH i da ne može da vjeruje da su Srbi na ovaj način odlučivali, znajući ko i kako podržava kandidata Saveza za promjene Mladena Ivanića.

"Bošnjački glasovi i međunarodna zajednica staviće eventualnoj njegovoj pobjedi, u koju još ne vjerujem, jedan akcenat podaništva u zahtjevima, Bošnjaka kako je to ranije bilo sa /hrvatskim članom Predsjedništva BiH Željkom/ Komšićem, ali i međunarodne zajednice koja neće oklijevati da mu ispostavi račune", rekao je Dodik.

On je naglasio da je to jedna velika igra i da se to znalo od samog početka, ali da to nije došlo do mnogih Srba koji su, kako je rekao, trebali da imaju više patriotskog osjećaja i odgovornosti.

"Na 99,3 odsto prebrojanih glasova za člana Predsjedništva BiH tačno je da vodi Ivanić sa sto glasova, ali mi vjerujemo da smo u glasovima u odsustvu imali podršku Hrvata i očekujemo da će sve biti neizvjesno do samo kraja", rekao je Dodik.

Kada se sinoć govorilo o razlici u broju glasova između Cvijanovićeve i Ivanića, kaže Dodik, nisu bili uračunati bošnjački glasovi, što samo govori na koji način su pogriješili i SDS i značajan dio srpskog glasačkog tijela "omogućavajući da preživi antisrpska politika koja će se ogledati u samoj poziciji Ivanića".

Dodik je naglasio da je SNSD tokom predizborne kampanje imao većeg protivnika u BN televiziji nego u značajnom dijelu opozicije, ali da su i oni, kako kaže, pobjeđeni u velikoj laži koju su saopštavali.

"Pobijeđen je i napor međunarodne zajednice da smijeni SNSD, a politički je pobijeđena je i konstrukcija Bošnjaka da oslabi Srpsku i ojača BiH", rekao je Dodik.

On je ocijenio da kampanja nikada do sada nije bila prljavija, a da je SNSD do sada vodio najdostojanstveniju kampanju u verbalnom i svakom drugom smislu.

"Zahvaljujem se svima koji su glasali za SNSD, mene i Željku, zahvaljujem se svim dobrim ljudima koji su imali odgovornost ne samo građansku, nego i nacionalnu. Ostaje da koncipiramo naše politike u čemu SNSD ostaje jedinstven", rekao je Dodik.

Dodik je ocijenio da je najveći "politički magarac" ispao SDS, koji je izgubio predsjednika, parlament, a vrlo brzo treba očekivati i da će u toj stranci početi raskoli.

"Prije sat vremena sam pokušao da dobijem /lidera SDS-a Mladena/ Bosića i sa njim razgovaram telefonom, ali se on nije htio javiti, što govori da onaj ko gubi ima pravo da se ljuti", rekao je Dodik, ističući da je želio da sa Bosićem razgovara i da se u miru i shodno rezultatima izborne komisije pristupi formiranju vlasti.

Dodik je poručio da Srpska ostaje stabilna i da bi volio da Cvijanovićeva prođe u Predsjedništvo BiH jer to, kako je rekao, znači kontinuitet stabilne politike jačanja Srpske u institucionalnom smislu.

Na pitanje novinara "Nezavisnih" koga će imenovati za mandatara, Dodik je rekao da i DNS i SNSD imaju dobre ljude za tu poziciju"

Takođe, rekao je da je moguća platforma "sa nekom od frakcija SDS-a" u Parlamentu BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije