BiH

Dodik: Konferencija da pokaže dominaciju Njemačke

Dodik: Konferencija da pokaže dominaciju Njemačke
Dodik: Konferencija da pokaže dominaciju Njemačke

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da konferencija u Berlinu o zapadnom Balkanu, zakazana za 28. avgust, treba da pokaže dominanciju Njemačke na ovom prostoru.

"Oni koji odlaze na konferenciju iz BiH nisu ljudi koji donose odluke, stoga će i eventualne odluke i zaključci, šta god da se dogovore, kratko trajati", rekao je Dodik.

On je za RTRS izjavio da smatra da će na tom skupu dominirati pitanje u vezi sa mogućnostima njemačke privrede na ovom prostoru, te dodatnim liberalizacijama "koje nas koštaju u značajnom obimu već sada".

"To je logično ponašanje jedne velike ekonomije kakva je Njemačka koja želi da otvori tržište za svoje proizvode, a prethodno želi da politički stabilizuje prostor, jer bez politički stabilnog prostora nema ni plasmana", ocijenio je Dodik i dodao da je to ono o čemu treba otvoreno govoriti, a ne spekulisati da će Merkelova "udariti šakom o sto".

On je naglasio da je saradnja sa Njemačkom dobrodošla, ali da to ne znači da treba biti "pokusni kunić".

Dodik je naveo da je Srpska spremna da radi u skladu sa evropskim standardima, ali nije spremna da žrtvuje svoje interese. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije