BiH

Dodik: Mirko Šarović vodi bitku protiv RS

Dodik: Mirko Šarović vodi bitku protiv RS
Foto: N.N. | Dodik: Mirko Šarović vodi bitku protiv RS

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović vodi bitku protiv Republike Srpske tvrdnjama da će poljoprivrednici u Srpskoj izgubiti milione KM ako ne dođe do usvajanja strategije ruralnog razvoja BiH.

“Niko nije rekao da se neće uraditi strategija ruralnog razvoja. Ono što smo mi dogovorili u okviru Evropske komisije je da se urade strategije za Republiku Srpsku i Federaciju BiH, te da mogući zajednički elementi bude strategija BiH”, objasnio je Dodik.

Dodik je naglasio da su ruralni razvoj i poljoprivreda u nadležnosti Republike Srpske, a ne Šarovića, te da bi bilo pristojno da neko ko dolazi iz Republike Srpske poštuje stavove Republike Srpske.

On je dodao da pojedinci, poput Šarovića, žele da postoji i posebna strategija BiH, što Srpska ne želi jer je to neustavno ponašanje.

“Ako on misli da je sve u parama, mi ne mislimo. Mi ne želimo da damo svoje nadležnosti za lažljivu priču. Kada je god trebalo neku novu nadležnost prenijeti na nivo BiH, pojavi se priča o nekim parama”, naveo je Dodik.

On je ukazao na stanje u BiH gdje se enormno troši za plate zaposlenih, gdje 23.000 službenike imaju najveće plate u regionu, što je najbolji put da se sistem uruši.

Šarović je rekao juče da će BiH i Republika Srpska na godišnjem nivou izgubiti 30 miliona evra namijenjenih za razvoj poljoprivrede, odnosno 90 miliona do 2020. godine ako ne dođe do usvajanja strategije ruralnog razvoja BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije