BiH

Dodik: Moguć susret sa Putinom 2. juna

Dodik: Moguć susret sa Putinom 2. juna
Dodik: Moguć susret sa Putinom 2. juna

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da postoji velika mogućnost da se tokom predstojeće posjete Sankt Peterburgu, u petak, 2. juna, sastane sa predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom.

"Trenutno ne mogu da potvrdim taj sastanak, ali postoji velika mogućnost, kako je meni rečeno, da se u petak vidim i sa Putinom", rekao je Dodik danas novinarima u Banjaluci.

Dodik je dodao da će se na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu, koji će biti održan od 1. do 3. juna, sastati sa važnim ljudima i da mu je osnovni cilj da se pokušaju obezbijediti neke alternative za ukupnu fiskalnu stabilnost u Republici Srpskoj.

On je napomenuo da je Ruska Federacija ranije obećala da će Republici Srpskoj pomoći, ali da su sankcije međunarodne zajednice prema Rusiji to na neki način odgodile.

"Želim to sada ponovo da rehabilitujem i da vidim kakve su šanse u tom pogledu. Ne mogu reći da postoji izvjesnost u tom pogledu, ali o tom ću svakako razgovarati", rekao je Dodik.

Predsjednik Srpske kaže da u Sankt Peterburgu želi da razgovara i o razvoju političke situacije, jer je očigledo da Rusija, predvodi ozbiljnu grupaciju zemalja evroazijskog svijeta, u koju su usmjereni pogledi iz cijelog svijeta, prije svega, u ekonomiji.

"Poznato je da kineska ekonomija zajedno sa ruskom, koja se stabilizovala nakon sankcija, predstavlja ozbiljnu činjenicu u svijetu. Mi želimo da vidimo na koji način se te stvari kreću i da promišljamo o mjestu i ulozi same Republike Srpske", istakao je Dodik.

On je rekao da je uloga zvaničnika Srpske priča o evropskim integracijama, ali sigurno ne priča o NATO integracijama.

"Mi ćemo nastaviti sa našom poznatom politikom da vidimo da li za Republiku Srpsku - malu zemlju sa malim brojem stanovnika, izloženu mnogim osporavanjima unutar BiH i na zapadnom dijelu svijeta, ima mjesta za neke procese koji bi mogli da naprave jedan novi razvojni ciklus", rekao je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije