BiH

Dodik: Opozicija prihvatila mentorstvo međunarodnih faktora

Dodik: Opozicija prihvatila mentorstvo međunarodnih faktora
Dodik: Opozicija prihvatila mentorstvo međunarodnih faktora

BANJALUKA - Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da će period do 2018. godine biti ključan za status Srpske i da mu je žao što je opozicija prihvatila mentorstvo određenih međunarodnih faktora.

Dodik je ocijenio da je opozicija pristala da promoviše jednu sasvim drugu političku priču koja se isključivo može tretirati kao probosanska.

"Izbori u oktobru će biti na priči o probosanski i prosrpski orijentisanim političkim partijama u Srpskoj, odnosno opozicionim partijama koje misle da grade BiH i nama koji mislimo da treba istrajati na konceptu jačanja autonomije Srpske do njene nezavisnosti", rekao je novinarima Dodik.

Prema njegovim riječima, građani će imati priliku da biraju jedan od dva ponuđena koncepta.

"Ili dodatnog jačanja Republike Srpske i njenih institucija, odnosno građenja novog stepenika ka njenoj nezavisnosti, ili da biraju opoziciju - Mladena Bosića, Mladena Ivanića i Dragana Čavića, koji će transferisati moć ka institucijama BiH i razgraditi Srpsku", kaže Dodik.

Napomenuvši da za opoziciju nema ništa što je dobro urađeno u Srpskoj, nego samo u Federaciji BiH i na nivou BiH, Dodik je poručio da preferira jačanje Republike Srpske i da je u tu ideju uložo sav politički potencijal.

"Spreman sam da uložim i sve svoje preostale životne ideje u nezavisnost Srpske, jer je to moja politička priča. Ako to narodu ne valja neka biraju druge, samo što se ovaj put neće moći kajati", dodao je Dodik, koji je predsjednik Srpske.

On je podsjetio da je pokušao ranije da sa opozicijom dođe do izbora koji bi bili fer i pošteni i kojim bi se dodatno legitimisala i dala snaga Republici Srpskoj.

"Predlagao sam veoma konkretnu saradnju sa svim političkim partijama, koncentrišući političku moć u okvire institucija svih političkih partija. Opozicija radi na veleizdaji u političkom procesu kojim se treba razgraditi Srpska", upozorio je Dodik.

Dodik je najavio da će na vrijeme saopštiti kandidate pozicije za člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske i ponovio da je on kandidat za predsjednika Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije