BiH

Dodik: Podrška Vujičiću i kandidatskoj listi SNSD-a u Trnovu

Dodik: Podrška Vujičiću i kandidatskoj listi SNSD-a u Trnovu
Dodik: Podrška Vujičiću i kandidatskoj listi SNSD-a u Trnovu

TRNOVO - Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas u Trnovu da apsolutno podržava kandidata SNSD-a za načelnika ove opštine Gorana Vujičića i kanditsku listu sa Veljkom Vlaškim na čelu, jer su oni i u periodu 2008. do 2012. godine dokazali da znaju domaćinski voditi ovu lokalnu zajednicu.

Dodik je, obraćajući se članovima i simpatizerima SNSD-a na predizbornoj tribini, naveo da je u tom mandatnom periodu kada je SNSD bio na vlasti u opštinu Trnovo uloženo više od šest miliona KM, a da je obaviješten da je u posljednje četiri godine aktuelna vlast na čelu sa SDS-om uložila svega 14.000 KM.


"Stanje u društvu je delikatno. Mi moramo obezbijediti da na čelo opština u Republici Srpskoj dođe snažna i odgovorna vlast, koja će raditi u interesu svih građana i u interesu Srpske, a za to moramo biti ujedinjeni i moramo raditi i boriti se zajedno", poručio je Dodik.

Prema njegovim riječima, dobre veze i saradnja Trnova i Istočnog Sarajeva, kao i drugih opština sa ovog područja sa Banjalukom jesu i biće normalna i prirodna stvar.

On je odbacio sve spinove o navodno kriminalizovanoj vlasti u Republici Srpskoj, navodeći da su to laži i prevare licemjernih i nedobronamjernih ljudi iz BiH i međunarodne zajednice.

"Sarajevska politika je politika koja želi nestanak Republike Srpske i nestanak Srba u BiH. Mi to ne smijemo i nećemo dozvoliti. Jedan od naših najboljih odgovora na takvu politiku biće upravo sutrašnji narodni referendum o Danu Republike. Referendum o 9. januaru je naša odlučna bitka, koju nećemo voditi oružjem, nego olovkom i srcem, za Srpsku", istakao je Dodik, koji je i predsjednik Srpske.

Dodik naglašava da je izlazak na lokalne izbore biranje odgovorne vlasti voljom građana.

On kaže da ukoliko SNSD sa Vujičićem i ostalim čestitim kandidatima za odbornike u Skupštini opštine Trnovo osvoji vlast pomoć i podrška Vlade Republike Srpske sigurno neće izostati kada je riječ o razvojnim projektima u ovoj lokalnoj zajednici.

On je najavio i mogućnost ozbiljnih i kapitalnih ruskih investicija u Jahorinu.

Dodik je posebno pozdravio Marinka Bjelicu, čiji su kćerka Radmila i sinovi Janko i Dragan dali život za Republiku Srpsku u cvijetu mladosti, i koji nisu stigli da iza sebe nisu ostave potomke.

Kandidat za načelnika opštine Trnovo Goran Vujičić, zahavljujući Dodiku za podršku, obećao je da će to priznanje opravdati djelom a ne riječima, vodeći računa o svim građanima Trnova, posebno o mladim ljudima, boračkim kategorijama i socijalno ugroženim licima.

"Planiramo realizaciju značajnih investicija u Hotel `Treskavica`, kompleks Rajski do, Dom zdravlja, privredu, infrastrukturu, obrazovanje, sport i kulturu, tako da očekujemo da već u prve dvije godine zaposlimo najmanje 50 do 60 ljudi. Pri tome, uvjereni smo u pomoć i podršku i predsjednika Dodika i Vlade Republike Srpske", rekao je Vujičić.

Nosilac kandidatske liste SNSD-a u Trnovu Veljko Vlaški podsjetio je da je Trnovo u odbrambeno-otadžbinskom ratu platilo veoma visoku cijenu za slobodu, za koju je život dalo oko 300 srpskih boraca.

"Ni Trnovo ni Republika Srpska nemaju cijenu. Mi ćemo našu opštinu i našu otadžbinu braniti i graditi vlastitim znanjem, hrabrošću i resursima, nama ne trebaju arapske pare, nama će institucije Republike Srpske pomoći da izgradimo snažno i napredno Trnovo", naglasio je Vlaški.

Podršku SNSD-u u Trnovu potvrdili su i koalicioni partneri DNS, Socijalistička partija i Srpska radikalna stranka pod sloganom "Srpsku u sigurne ruke".

Tribini u Trnovu, među brojnim posjetiocima i gostima, prisustvovali su i potpredsjednik SNSD-a Marko Vidaković i predsjednik Aktiva žena SNSD-a Nada Tešanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije