BiH

Dodik: Prijetnje protestima nisu dobra poruka

Dodik: Prijetnje protestima nisu dobra poruka
Dodik: Prijetnje protestima nisu dobra poruka

TREBINjE - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da nije upoznat o najavljenim protestima Srpske napredne stranke /SNS/ zbog navodnih izbornih neregularnosti, ali da takve najave nisu dobra poruka za Srbiju.

"Izbori u Srbiji provedeni su u fer i poštenoj atmosferi, što su potvrdile relevantne međunardne institucije posmatrača i gotovo sve parlamentarne partije", rekao Dodik Srni u Trebinju.

Komentarišući tvrdnje lidera SNS-a da je prilikom izbora u Srbiji 6. maja počinjena izborna krađa, Dodik je poručio da je nabolje da Tomislav Nikolić prihvati demokratsku i fer borbu i učestvuje u drugom krugu izbora i na taj način da novi legitimitet institucijama sistema Srbije, što je veoma važno za njen ukupni međunarodni kredibilitet.

"Koliko mogu da komentarišem, SNS nije uložila prigovore na legalnost i legitimitet izbora u rokovima predviđenim za to, i zato mislim da to nije dobra poruka za Srbiju", smatra Dodik.

Naprednjaci tvrde da je na izborima u Srbiji 6. maja počinjena izborna krađa. Srpska napredna stranka /SNS/ ne priznaje rezultate izbora, smatra ih nezakonitim i od sutra počinje mirne, nenasilne proteste širom Srbije, saopšteno je danas iz SNS-a poslije sjednice Predsjedništva stranke.

Predsjednički kandidat liste "Izbor za bolji život" Boris Tadić izjavio je da su prijetnje protestima zbog navodnih izbornih neregularnosti poziv na destabilizaciju države, čime se umanjuju šanse za privlačenje investicija i otvaranje radnih mjesta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije