BiH

Dodik: Projekat takozvanog Saveza za promjene - projekat izdaje

Dodik: Projekat takozvanog Saveza za promjene - projekat izdaje
Dodik: Projekat takozvanog Saveza za promjene - projekat izdaje

ROGATICA - Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da je "projekat takozvanog saveza za promjene - projekat izdaje".

"Mi smo taj njihov projekat izdaje davno prepoznali, ali to moraju da prepoznaju i shvate ljudi u Republici Srpskoj. Treba pitati članove tog takozvanog saveza za promjene šta misle o Bakiru Izetbegoviću i njegovim stavovima koje je iznio na Kongresu SDA. Mi u SNSD-u smo svoj stav rekli i naša Rezolucija o samostalnoj i slobodnoj Republici Srpskoj je adkevatan odgovor i Bakiru i SDA, a njihov odgovor je podaništvo", istakao je Dodik. On je podsjetio da je dobro poznato kako Srbi prolaze kada su podanici.

"Ako je tako dobro u Sarajevu i Federaciji BiH, kako to misle Mladen Bosić, Mladen Ivanić i Ognjen Tadić, zašto se onda Srbi ne vraćaju? Naravno da se ne vraćaju, jer im nije dobro i ne žele da budu nečiji podanici. NJihova pozicija mora da se brani u Republici Srpskoj", rekao je Dodik.

On je naglasio da je Republika Srpska jedini način da srpski narod ostane na ovim prostorima. "Nema Republike Srpske - nema ni srpskog narod. Srbi su dobro vidjeli na Kosovu kako je prošao naš narod kada nije ima svoju institucionalnu zaštitu", naveo je Dodik.

On je ocijenio da je "dio projekta takozvanog saveza za promjene da zgade narodu svaki autoritet u Republici Srpskoj od predsjednika pa do naroda, da unište uvjerenje naroda da u Srpskoj može da se živi.

"Narod ovdje može da živi. Plata u Srpskoj, u svim javnim sektorima je veća nego u Srbiji, naša prosječna plata je veća nego u Federaciji BiH, u tom entitetu ne funkcioniše vlast... Ali, samo naša opozicija želi da 'razvali' stabilnost u Srpskoj i pravi priču od toga, gradeći tako poziciju Bakiru Izetbegoviću", rekao je Dodik, koji je predsjednik Srpske.

On je naglasio da izvorni SDS kao narodni pokret nesumnjivo ima zasluge za igradnju Republike Srpske, ali SDS je nakon rata ekonomski devastirao Srpsku.

"Ti isti koji su bili poznati po devastaciji ekonomije Srpske pričaju da mi devastiramo Republiku, a iza nas su do sada ostale milionske investicije. Oni to naravno ne žele da vide, ja to ni ne očekujem. Bio bih iznenađen kad bi oni vidjeli da je nešto urađeno. Oni rade samo na stvaranju osjećaja kod naroda da u Republici Srpskoj ništa ne valja", istakao je Dodik.

On je naveo da "oni žele da predstave da je u Srpskoj situacija nestabilna kao u Federaciji, gdje ne funkcioniše vlast, i da mora da se mijenja ustavni poredak tako što će se ukinuti entiteti i napraviti pet regija i onda će sve biti divno i krasno i svi će imati po milion maraka mjesečno platu, što je čista laž".

"Njima je sada problem Dodik i njegov politički stav. Oni će nastojati da me sklone i da jedan nemušti, virtuelni, mlitav politički stav opozicije iz Republike Srpske postane dominantan u Srpskoj. Onda je lako Bakiru Izetbegoviću da realizuje svoju priču - daće im nešto malo turskih para i svi će Srbi prodati svoj karakter. To je njihova ideja i ja se tome suprostavljam", poručio je Dodik.

Lider SNSD-a je naglasio da je on nepoželjan političkom Sarajevu i zato što je spriječio reformu policije 2006. godine.

"Tada je prestao da se gradi njihov projekat Bosne samo za Bošnjake. Čekali su osam godina da bi ponovo krenuli tamo gdje su stali 2006. godine. Ali nenadno im se desilo da je u Republici Srpskoj pobijedio Milorad Dodik i koalicija SNSD-DNS-SP. SNSD i u Sarajevu ima najveći broj poslanika u parlamentu BiH, ali SDA je birao SDS, PDP i NDP, a ne legitimne predstavnike Srpske. To govori da njima nije stalo do legitimiteta nego do projekta, a njihov projekat je poznat - Bosna samo za njih", rekao je Dodik. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije