BiH

Dodik: RS funkcioniše bez zastoja

Dodik: RS funkcioniše bez zastoja
Dodik: RS funkcioniše bez zastoja

TREBINJE - Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da Republika Srpska funkcioniše bez zastoja i da redovno izmiruje sve svoje obaveze, redovno se isplaćuju plate i penzije, kao i obaveze dospjele po osnovu inostranih kredita.

Dodik je izjavio novinarima u Trebinju da se u Republici Srpskoj povećavaju prihodi od indirektnih i direktnih poreza i da Republika Srpska ima povećanje bruto domaćeg proizvoda za ovaj period godine od dva i po odsto, što je u regionalnom smislu najveći procenat.

"Ovdje se održava stalno neka predstava da je opšte crnilo i opšta propast, što nije tačno", rekao je Dodik i istakao da ima problema i potrebe za zapošljavanjem, ali da se ukupan život u Republici Srpskoj odvija nesmetano.

Dodik je naglasio da se u Srpskoj ove godine smanjio broj nezaposlenih, te da se "značajan broj onih kojima ne treba posao prijavljuje na evidenciju, rade na crno, a država im plaća zdravstveno osiguranje".

"Iz tog razloga stvarni broj onih koji traže posao je manji nego što evidencije govore, a i mnogi biraju posao", rakao je Dodik, ističući da tekstilna industrija u Prijedoru traži 400 novih radnika, ali da se niko ne prijavljuje.

Dodik je rekao da u Republici Srpskoj onaj ko želi da radi ima posla, a oni koji žele da se jedino zaposle u energetskom sektoru i Telekomu "vječito će ostati da čekaju tu nemoguću šansu".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije