BiH

Dodik: RS nikad nije bila institucionalno jača

Dodik: RS nikad nije bila institucionalno jača
Dodik: RS nikad nije bila institucionalno jača

BRČKO - Kandidat SNSD-DNS-SP za predsjednika RS Milorad Dodik poručio je večeras da RS nikad nije bila institucionalno jača nego što je danas.

"Mi smo ravnopravni suvlasnici Brčko distrikta i nikada ovdje nećemo iznevjeriti, niti izdati svoje građane", rekao je Dodik na centralnom predizbornom mitingu SNSD-a Brčkom.

On je najavio da će uskoro biti pokrenuto pitanje vraćanja nadležnosti koje su razne međunarodne instuticije i njihovi predstavnci u BiH oduzeli Srpskoj.

"Naš cilj je da Republika Srpska bude što manje entitet, a što više država. Ako Šiptari imaju pravo da imaju dvije države, zašto to ne mogu i Srbi", upitao je Dodik. 

Kandidat SNSD-DNS-SP za srpskog člana Predsjedništva BiH Željka Cvijanović rekla je da će poslije 12. oktobra u Sarajevo da ide sa bojama Republike Srpske, a ne sa bijelom zastavom. "Tamo ne idem radi karijere, već idem da branim ono što je naše", poručila je Cvijanovićeva.

Učesnicima večerašnjeg predizbornog skupa obratio se i nosilac liste SNSD-a za Parlamentarnu skupštinu BiH Nikola Špirić koji je, između ostalog, naglasio da samo strpljivi i trpeljivi narodi dočekaju da imaju svoju državu.

"Mi u Sarajevu radimo pod motom 'Republika Srpska prije svega, a BiH dokle treba", istakao je Špirić.

Na večerašnjem predizbornom mitingu u Brčkom SNSD je predstavio svoje kandidate za Parlamentarnu skupštinu BiH iz Izborne jednice dva i kandidate za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice šest.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije