BiH

Dodik: Rafinerija nastavlja da radi

Dodik: Rafinerija nastavlja da radi
Dodik: Rafinerija nastavlja da radi

BROD - Kandidat SNSD-DNS-SP za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik rekao je na mitingu SNSD-a u Brodu da nakon posjete Kremlju i predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu može reći da Rafinerija nafte u Brodu sigurno nastavlja da radi.

"Sjećam se Broda iz predratnog perioda, a isto tako vrlo dobro, kao i vi, kada Rafinerija nije radila. Moramo biti zahvalni Rusiji i ruskom narodu, jer je njihova podrška itekako bitna za naš opstanak i razvoj", rekao je Dodik.

On je na prepunom trgu ispred sportske dvorane u Brodu na predizbornom mitingu SNSD-a istakao da je gasovod "Južni tok" garancija razvoja Srpske i dodao da u Sarajevu neće biti nijedne odluke bez odluke o "Južnom toku".

Dodik je rekao da Republika Srpska ima i šansu i potencijal, te dodao da Srpska ima dobre odnose sa Srbijom, dobre partnerske odnose sa Hrvatskom i prijateljske odnose s Rusijom i Izraelom.

"Mi hoćemo da budemo partneri, a ne podanici. Naš cilj je jaka i neupitna Republika Srpska", rekao je Dodik.

On je poručio da se u Republici Srpskoj mora ozbiljno raditi.

"Krajnje je vrijeme da razumijemo odnose koji vladaju u savremenom svijetu. Ja nisam ratni lider i nikoga neću uvesti u ratne sukobe, ali ću dosljedno i uporno štititi interese i zagarantovana prava Republike Srpske", rekao je Dodik.

On je istakao da EU mora više da uvažava, a ne ponižava.

"Republika Srpska ima najveće investicije u ovom regionu: gradimo dvije termoelektrane, hidrocentrlu kod Rudog, autoput Banjaluka-Doboj i mnoge druge značajne investicione projekte. Ja sam odlučio da nikome ništa ne popuštam, ne smijem popustiti, jer predstavljam normalan svijet. Ja vas nikada neću izdati i neću odustati od odbrane i razvoja Republike Srpske", rekao je Dodik.

On je poručio da SNSD želi stabilnu Republiku Srpsku, da svaki njen dio bude napredan i razvijen.

"Uvjeren sam u napredak Broda i kompletne ove regije. U narednom periodu ne smijemo izgubiti nijedno naše pravo. Živim za dan kada će Republika Srpska biti samostalna", rekao je Dodik.

Kandidat za člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da su sve vlade SNSD-a, Dodikova, njena i vlada Aleksandra Džombića, bile uspješne i iza njih su ostajala djela.

"Borili smo se za razvoj Republike Srpske i za svakog njenog građanina. I pored brojnih svjetskih problema poput ekonomske krize i nezabilježenih poplava nismo smanjivali ni plate niti penzije, ni bilo koja druga socijalna davanja i subvencije", rekla je Cvijanovićeva.

Ona je kao uspjehe aktuelne vlade, na čijem je čelu, navela spašavanje Fabrike glinice "Birač" iz Zvornika sa 1.000 radnih mjesta, "koju je lider PDP-a Mladen Ivanić bagatelno prodao snižavajući joj cijenu na najnižu moguću mjeru".

"Opozicija koja se sada nudi nije ništa novo, već stara dobro poznata ponuda čija djela su već viđena. Sve je isto, samo sa ponekom borom više. Odgovorno tvrdim da ovdje nema nikakvog saveza, a isto tako ni nikakvih promjena. Pitam ih koga to oni obmanjuju i 'farbaju'", istakla je Cvijanovićeva.

Nosilac liste za poslanike u Narodnoj skupštini Republike Srpske u Izbornoj jedinici četiri Igor Žunić rekao je da je siguran da će glasači u Brodu odlučiti ispravno i vjeruje u pobjedu SNSD-a, jer je ova regija i na posljednjim izborima bila "glavna udarna pesnica".

"SNSD je pokazao i u Brodu kako se razvija ovaj grad", rekao je Žunić.

Na predizbornom mitingu predstavljeni su kandidati za Narodnu skupštinu Republike Srpske i Parlamentarnu skupštinu BiH. Na mitingu su govorili i predsjednik OO SNSD Brod i aktuelni načelnik Ilija Jovičić, te kandidati za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice četiri Ružica Maslić i Goran Garačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije