BiH

Dodik: Rusija se pokazala korisnom i objektivnom

Dodik: Rusija se pokazala korisnom i objektivnom
Dodik: Rusija se pokazala korisnom i objektivnom

MOSKVA - Milorad Dodik, predsjednik RS, izjavio je da se Rusija na političkom planu, što se tiče Srpske, pokazala korisnom i objektivnom.

"Njihova zaštita međunarodne pozicije i Dejtonskog mirovnog sporazuma bila je od velikog značaja u prošlosti, na osnovu koje smo mi mogli da gradimo naše unutrašnje politike", kazao je Dodik koji boravi u dvodnevnoj posjeti Moskvi.

Dodik je u izjavi Radio televiziji Republike Srpske naglasio da je iz niza poznatih i objektivnih razloga, od Ukrajine pa do zastoja u Bosni i Hercegovini, veoma važno da sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom nastave razgovare o "važnim političkim pitanjima".

Prema njegovim riječima, sa Putinom i njegovim saradnicima rukovodstvo Srpske će razmijeniti mišljenja oko razvoja situacije i u Ukrajini, kao i o tome na koji način se odvijaju procesi u BiH.

"To nas veoma interesuje, jer se očigledno i to reflektuje na našu poziciju", naglašava Dodik i dodaje da je ponosan što su odnosi Rusije i Republike Srpske partnerski.

Kako saznaje RTRS, ruska "Vnješ ekonom" banka doniraće pola miliona evra za opremanje i renoviranje bolnice u Šamcu, a to je samo dio projekata koji će biti završeni tokom posjete Dodika i premijerke Željke Cvijanović Moskvi.

Delegacija Srpske će imati sastanke u Zarubežnjeftu i Gaspromu kako bi, i pored opstrukcija iz Federacije BiH, ohrabrili Rusiju da nastavi sa ulaganjima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije