BiH

Dodik: Rusko-srpski hram u Banjaluci povezuje vrijeme i čitave vijekove

Dodik: Rusko-srpski hram u Banjaluci povezuje vrijeme i čitave vijekove
Foto: Vladimir Stojaković | Dodik: Rusko-srpski hram u Banjaluci povezuje vrijeme i čitave vijekove

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da rusko-srpski hram u Banjaluci povezuje vrijeme i čitave vijekove i da će njegova gradnja oplemeniti prijateljstvo naroda u Rusiji i Srpskoj.

"Ostavićemo hram u zavjet novim generacijama. Ljudi koji iz Rusije dolaze ovdje imaće svoj dom i dokaz svjedočanstva našeg velikog prijateljstva", istakao je Dodik nakon što je sa ministrom inostranih poslova Ruske Federacije Sergejom Lavrovim posjetio temelje rusko-srpskog hrama.

Dodik je istakao da je Srpska je stabilna, mirna i posvećena razvoju, a da prisustvo uspješnih ruskih kompanija za nju znači mnogo.

"Sve je to dokaz naše dobre saradnje. Želim da zahvalim predsjedniku (Ruske Federacije Vladimiru) Putinu na pažnji koju nam je uvijek poružao", rekao je Dodik.

On je istakao da je Rusija privržena miru, poštivanju međunarodnog prava i Dejtonskom sporazumu i da je to ono što nas čini još bližim.

"Ali, moram da kažem da su intervencije koje su činili mnogi visoki predstavnici degradirali Dejtonski sporazum, oteli naše nadležnosti iz izvornog Dejtona i učinili da se Srpska bori za svoj status koji je ostvarila mirovnim sporazumom", naglasio je Dodik i zahvalio na čvrstom stavu koji zastupa Rusija prema Dejtonskom sporazumu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije