BiH

Dodik: SNSD će očuvati RS

Dodik: SNSD će očuvati RS
Dodik: SNSD će očuvati RS

PETROVO - Kandidat SNSD-DNS-SP za predsjednika RS Milorad Dodik u Petrovu je izrazio nadu da će Ozrenci na predstojećim izborima glasati za SNSD, stranku koja će očuvati RS, a ne za aktuelnu lokalnu vlast, koja je nezainteresovana za razvoj opštine.

"Ako na svim nivoima ne pobijede kandidati SNSD-a, od Republike Srpske će za godinu dana ostati samo ime", upozorio je Dodik na centralnoj tribini i ponovio da se on zalaže da Srpska bude što više država, a što manje entitet.

Dodik je istakao da Srpska može ići samo jednim smjerom, ka samostalnosti, ali da se za referendum o tome moraju steći minimalni uslovi, kojih još nema.

On je pozdravio osnivače SDS-a Milana S. Ninkovića iz Doboja i Miladina Nedića sa Ozrena, koji su, kako je rekao, svaki na svoj način doprinijeli da Doboj ostane u sastavu Republike Srpske.

"Oni nisu naši članovi, ali su sa nama, jer nas povezuje ista ideja - Republika Srpska u kontinuitetu onda, danas i sutra", rekao je Dodik.

Kandidat SNSD-a za srpskog člana Predsjedništva BiH Željka Cvijanović rekla je na ovom skupu da očekuje da će birači iz opštine Petrovo na opštim izborima dati glas kandidatima SNSD-a i doprinijeti njihovoj pobjedi na svim nivoima.

"Tako će se građani opštine Petrovo vratiti pravim vrijednostim", poručila je Cvijanovićeva.

Ona je istakla da je sigurna u pobjedu SNSD-a, koji je, za razliku od opozicije, napravio velike pomake u razvoju svih opština u Srpskoj.

Cvijanovićeva je navela da je u svakoj opštini u kojoj je opozicija došla na vlast "zamro život", da su uslijedili politički obračuni s neistomišljenicima, te da to na izborima treba kazniti.

"Imamo posla sa onima koji su loši političari i loši ljudi, koji su prije dvije godine prevarom došli na vlast", rekla je Cvijanovićeva.

Na tribini u Petrovu predstavljeni su i nosilac poslaničke liste za izbornu jedinicu pet Dragan Bogdanić, kandidat za Narodnu skupštinu Srpske iz ove izborne jedinice Spomenka Petković i kandidat SNSD-a za Predstavnički dom parlamenta BiH Spomenko Vasilić. Na tribini je govorio i predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Petrovo Zoran Blagojević. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije