BiH

Dodik: SNSD na izbore izlazi sa obrazom

Dodik: SNSD na izbore izlazi sa obrazom
Dodik: SNSD na izbore izlazi sa obrazom

BANJALUKA - Kandidat SNSD-DNS-SP za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da SNSD na predstojeće izbore izlazi sa obrazom, jer je uradio mnogo na pobošljanju stanja u Republici Srpskoj.

"SNSD je ojačao stabilnost i institucionalni kapacitet Srpske, uradio i izveo mnogo projekata koji su poboljšali opšte stanje infrastrukture, te radio na poboljšanju standarda stanovništva, jer su povećane plate gotovo u svim sektorima - od obrazovanja, policije do zdravstva, te privukao ogromne investicije koje se ostvaruju u Srpskoj", istakao je Dodik danas na javnoj tribini SNSD-a u banjalučkom naselju Lazarevo.

Dodik je napomenuo da je, u odnosu na region, najviše investicija u Republici Srpskoj, navodeći primjer izgradnje dvije termoelektrane, jedne hidrocentrale, te autoputa Banjaluka - Doboj.

Dodik je zaključio da je za to zaslužan SNSD, jer je imao odgovornost za institucije i vlast i na taj način pokazao svoje opredjeljenje za Srpsku.

Kandidat SNSD-DNS-SP za srpskog člana Predsjedništva BiH Željka Cvijanović napomenula je da je SNSD iza sebe ostavio značajne rezultate, zbog čega vjeruje da će ova stranka pobijediti na predstojećim izborima.

"SNSD je uradio maksimalno, i više nego što su to okolnosti omogućavale, znajući da smo djelovali u okolnostima svjetske ekonomske krize i poplava u Srpskoj", istakla je ona.

Cvijanovićeva je podsjetila da je SNSD politička partija koja je uvijek imala hrabrosti da iznese svoj politički stav, a što se, kako je rekla, ne može primijetiti kod opozicije, koja se nikada nije izjasnila glasno o nekom važnom ili manje važnom pitanju.

"Ne primjećujem da su naši protivkandidati, koji su imali važne pozicije u Domu naroda parlamenta BiH, gdje se brane interesi Republike Srpske, u posljednje četiri godine ili u zadnjih osam mjeseci izašli sa jasnim stavom u korist Srpske", dodala je Cvijanovićeva.

Nosilac liste SNSD-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske u izbornoj jedinici tri Igor Radojičić izjavio je da se SNSD nalazi u izbornoj kampanji u kojoj ide po treću, istorijsku pobjedu sa svojim pojedinačnim kandidatima i parlamentarnim listama.

"Naš primarni cilj je očuvanje političke stabilnosti Republike Srpske, a zatim na pretpostavci političke stabilnosti i ekonomski razvoj Srpske", istakao je on.

Radojičić je rekao da je nakon katastrofalnih poplava republička vlast brzo intervenisala i provela niz mjera, navodeći kao primjer podjelu vaučera, te rekonstrukciju infrastrukture, osposobljavanje škola.

Nosilac liste SNSD-a za Parlamentarnu skupštinu BiH u izbornoj jedinici jedan Nikola Špirić upozorio je da pred Republikom Srpskom i BiH stoje mnogi izazovi, od kojih "pojedni dolaze izvana".

"Oni koji dolaze izvana su one sile i moćnici koji se bave istorijskim revizionizmom, koji su nas unazad 100 godina gazili i tlačili ukazujući na Srbe kao na loš narod i loše momke, a drugi dolaze iznutra, sijući mržnju i razdor, što je najgore za Republiku Srpsku", upozorio je Špirić.

Špirić je pozvao građane Srpske da "ostanu u istom stroju" - u SNSD-u, da se obezbijedi parlamentarna većina, zaključivši da je jedino komotna parlamentarna većina garant političke stabilnosti Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije