BiH

Dodik: SNSD prvi kandidovao ženu za člana Predsjedništva BiH

Dodik: SNSD prvi kandidovao ženu za člana Predsjedništva BiH
Dodik: SNSD prvi kandidovao ženu za člana Predsjedništva BiH

BANJALUKA - Lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da je ova stranka prva u BiH nakon Dejtonskog mirovnog sporazuma kandidovala ženu za člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske i da to najbolje pokazuje na koji se način SNSD odnosi prema ženama.

"Na našim listama je značajan broj i žena i mladih, a činjenica je da je u Vladi Srpske koju smo mi koncipirali šest žena ministara iz SNSD-a", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci nakon Konvencije o temi "Iskustva i ciljevi političkog angažovanja žena u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti" u organizaciji Aktiva žena Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka.

On je dodao da je SNSD dao politički značaj ženama u Republici Srpskoj, te da su one to primijetile i da pozitivno reaguju na to.

Predsjednik SNSD-a je istakao da je zadivljen činjenicom da se na mnogim odgovornim funkcijama u Srpskoj nalaze žene iz SNSD-a koje su ostvarile značajne rezultate, te naveo primjer premijera Srpske Željke Cvijanović, ali i direktora važnih institucija u Srpskoj.

"Bilo je lijepo slušati iskustva žena koje su radile, bile poslanici ili su to i sada i način na koji promišljaju društvenu stvarnost i potrebne procese koje moramo provesti u narednom periodu", rekao je Dodik.

Predsjednik Aktiva žena Gradskog odbora SNSD Banjaluka Gordana Lihović izjavila je da oko 53 odsto ovog odbora čine žene, te da je cilj političko angažovanje žena, ekonomsko osnaživanje žena, kao i međunarodna saradnja.

"Važno je da se bavimo porodicom, da žena ima ravnopravan status u porodici i društvu", istakla je Lihovićeva.

Ona je podsjetila da Aktiv žena Gradskog odbora SNSD Banjaluka postoji već 15 godina.

Konvenciji o temi "Iskustva i ciljevi političkog angažovanja žena u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti" prisustvovali su i međunarodni sekretar SNSD-a Željka Cvijanović i predsjednik Aktiva žena SNSD-a Nada Tešanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije