BiH

Dodik: Sa Rusima razgovarati o kupovini helikoptera

Dodik: Sa Rusima razgovarati o kupovini helikoptera
Dodik: Sa Rusima razgovarati o kupovini helikoptera

BEOGRAD - Predsjednik Republike Srpske /RS/ Milorad Dodik rekao je danas da će Srpska kupovati helikoptere za gašenje požara i da očekuje da će u narednom periodu razgovarati sa proizvođačima iz Rusije.

"Naš cilj je da pokušamo da obezbijedimo da do idućeg ljeta imamo te helikoptere", rekao je Dodik novinarima iz Republike Srpske u Beogradu, gdje je prisustvovao aeromitingu povodom 100 godina srpskog vazduhoplovstva.

On je rekao da je danas razgovarao sa zvaničnicima Srbije u oblasti vazduhoplovstva.

Dodik je naglasio da Remontni zavod "Orao" iz Bijeljine sarađuje sa Vojskom Srbije u oblasti remontovanja motora.

"Imajući u vidu da je `Orao` državna kompanija, razgovaramo o tome na koji način postići veći stepen integracije u toj oblasti, zajedno sa potrebama koje ima Srbija i o onome što mogu naši ljudi u `Orlu` u Bijeljini da učine", rekao je predsjednik Srpske.

Dodik je zahvalio predsjedniku Srbije Tomislavu Nikoliću i ministru odbrane Aleksandru Vučiću na pozivu da prisustvuje ovom aeromitingu.

Predsjednik Dodik je ocijenio da je to bila dobra prilika da se vidi da Srbija zaista ima respektabilne vazduhoplovne snage.

Dodik je rekao da je ovaj aeromiting okupio značajan broj posjetilaca i predstavnika drugih zemalja i njihovih vazduhoplovnih snaga, što govori o njegovoj internacionalizaciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije