BiH

Dodik: Sačuvati identitet srpskog naroda u Mostaru

Dodik: Sačuvati identitet srpskog naroda u Mostaru
Dodik: Sačuvati identitet srpskog naroda u Mostaru

SARAJEVO - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da Srbi ne žele ništa drugo osim da sačuvaju identitet srpskog naroda u Mostaru.

Na pitanje da li će isključivo podržati rješenje Koordinacije mostarskih Srba ili eventualno i neko drugo koje bi bilo prihvatljivo i za Koordinaciju Srba i za većinu u parlamentu BiH, Dodik je za TV1 rekao da je to pitanje o kojem svakako treba razgovarati i da je predloženo rješenje dobra polazna osnova.

"Polazne pozicije koje su definisali predstavnici Srba u Mostaru u koordinaciji sa važnim političkim faktorima u Republici Srpskoj su nesumnjivo dobra polazna osnova i mi stojimo iza toga. Naravno da to podržavamo, ali znamo isto tako da dogovora nema bez dogovora svih", naglasio je Dodik.

On je rekao da treba biti realan i da je ključno pitanje u vezi sa Mostarom dogovor Bošnjaka i Hrvata i njihovih političkih predstavnika.

"Srbi sigurno neće biti ti koji će trčati za jednim ili za drugim prijedlogom, ali će svakako pokušati da u okviru razgovora jasno etabliraju svoj interes i svoj status", istakao je predsjednik Srpske.

On je rekao da se traži da u Mostaru bude održana i sačuvana struktura u kojoj će se identitet srpskog naroda očuvati i vidjeti, te da se njihova prava jasno vide i jasno uoče i u političkom smislu i u institucijama.

"U tome pogledu, naša podrška je veoma jasna - mi ne želimo ništa drugo da učinimo osim da sačuvamo identitet srpskog naroda u samom Mostaru", naglasio je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije