BiH

Dodik: Savez za promjene predložio formiranje još jedne obavještajne službe

Dodik: Savez za promjene predložio formiranje još jedne obavještajne službe
Dodik: Savez za promjene predložio formiranje još jedne obavještajne službe

BANJALUKA - Predsjednik RS Milorad Dodik izjavio je danas da je SDS gubitnik čiji se odnos prema Srpskoj nastavlja na najgori način, jer kadrovi Saveza za promjene predlažu da u okviru Oružanih snaga (OS) BiH bude formirana obavještajna služba koja bi se bavila praćenjem civila.

"To je nedopustivo, a ovako nešto je predložio parlamentarni vojni povjerenik. To su stvari koje nisu potrebne Republici Srpskoj i nemoguće je dozvoliti da se ovako ponašaju, jer je za bezbjednost Srpske odgovorna njena vlast", rekao je novinarima Dodik u Zalužanima kod Banjaluke.

On je istakao da uvođenje nove nadležnosti u Oružane snage BiH predstavlja direktno ugrožavanje bezbjednosti Republike Srpske.

"Republika Srpska nema ništa od bezbjednosnih struktura na nivou BiH. Obavještajna služba BiH je isključivo u funkciji lidera SDA Bakira Izetbegovića", dodao je Dodik.

On tvrdi da SDS nastavlja sa politikom kriminalizacije društva za koju nikada nije imala dokaza.

"O ovome govore lica bliska ljudima koji su bili dio organizovanog kriminala. Ako kadrovi SDS-a, koji su vlast na nivou BiH - Mirko Šarović, Dragan Mektić i drugi pričaju o poštenju, onda je jadno poštenje na ovim prostorima", kaže Dodik.

On je rekao da vidi da SDS nastavlja sa istim odnosom prema političkim temama, kao i prije lokalnih izbora.

"Moraju da razumiju da nisu izgubili lokalne izbore jer su bili loša opozicija u Srpskoj nego i što su loša vlast na nivou BiH", zaključio je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije