BiH

Dodik: Situacija u RS i Makedoniji nije ista

Dodik: Situacija u RS i Makedoniji nije ista
Dodik: Situacija u RS i Makedoniji nije ista

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je Srni da ne može povući paralelu između situacije u Makedoniji i Republici Srpskoj, jer je Srpska iz izbornog procesa izašla stabilna i veoma brzo je konstituisala vlast.

"Što se tiče situacije u Makedoniji i krize koja tamo traje, ona nije počela terorističkim napadom u Kumanovu, već traje mjesecima unazad, odbijanjem opozicije da prihvati rezultate posljednjih izbora u toj državi. Predsjednik Vlade /Nikola/ Gruevski, koliko mi je poznato, ubjedljivo je dobio podršku birača, koja je praktično potvrđena i kroz izlazak oko 90.000 ljudi na ulice Skoplja prije neku noć", rekao je Dodik.

On je naglasio da je Republika Srpska iz izbornog procesa izašla stabilna, veoma brzo je konstituisala sve institucije, usvojila sve najvažnije akte, i veoma aktivno učestvuje u svim procesima koji su u njenom interesu.

"Zato ne bih mogao da povučem paralele između situacije u Makedoniji i u Republici Srpskoj", rekao je Dodik na pitanje Srne da prokomentariše spekulacije pojedinih medija da nakon krize u Makedonije i zahtjeva za smjenu Gruevskog "na red dolazi Republika Srpska i predsjednik Republike".

Dodik je naglasio da je podršku za obavljanje funkcije predsjednika Srpske dobio od građana na fer i demokratski provedenim izborima, kao što je i SNSD, stranka čiji je lider, dobila podršku za formiranje Vlade.

"Samo ti isti građani, pod istim uslovima, dakle na fer i demokratskim izborima, mogu da nam uskrate povjerenje. Povjerenje za ovaj, kao i za bilo koji mandat ranije, nisam tražio u bilo kojoj ambasadi, već od građana Republike Srpske. Moguće je da neki nisu zadovoljni politikom koju vodim, ali ni ja nisam zadovoljan politikom koju neki vode ovdje u BiH", poručio je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije