BiH

Dodik: Srpska da bude što više država

Dodik: Srpska da bude što više država
Dodik: Srpska da bude što više država

PRNJAVOR - Kandidat Koalicije SNSD-DNS-SP za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik poručio je večeras na predizbornom skupu u Prnjavoru da ova koalicija želi Srpsku, koja će biti što više država, a što manje entitet.

"Naš pobjednički konvoj stigao je u Prnjavor, gdje dolazimo zato što smo u ranijem periodu radili mnogo na unapređenju ove lokalne zajednice. Ovdje se gradi autoput koji će Prnjavor povezati i sa Dobojem i sa Banjalukom i ostatkom svijeta", naglasio je Dodik.

Dodik je podsjetio da je u Prnjavor uloženo mnogo investicija.

"Prije ovih lokalnih izbora imali smo ovdje lokalnu vlast koja je naslijedila veliki deficit, gotovo dva budžeta je bilo prazno, i sve smo to sanirali. Prnjavorčani očigledno znaju šta smo sve učinili i evo nas ovdje da sa njima podijelimo zajedno naše programske ciljeve", istakao je Dodik.

On je rekao da su poznati programski ciljevi ove koalicije - što manje entitet, a što više država Republika Srpska.

Dodik je rekao da je cilj da se izgradi stabilno, sretno i mirno društvo i da se obezbijedi ekonomski prosperitet i zapošljavanje ljudi.

"Želimo da očuvamo penzije i plate i mislim da je to jedino realnost. Velika obećanja o visokim povećanjima nisu realna. U svakom slučaju, želimo da kažemo da ćemo održati penzije i plate, da bismo mogli kasnije, čim se stvori prilika, povećati te penzije i plate", istakao je Dodik.

Kandidat koalicije SNSD-DNS-SP za člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Željka Cvijanović poručila je da očekuje odličan izborni rezultat u Prnjavoru, a posebno zbog toga što je stanovništvo u protekle dvije godine vladavine lokalne vlasti imalo priliku da vidi kako to izgleda kada umjesto SNSD-a na vlast dođe SDS.

"Ovo je jedan ogledan primjer, a isto je i u drugim opštinama, gdje se desila smjena vlasti na lokalnim izborima. Zbog svega onoga što su građani ovdje istrpjeli, između ostalog, imali su i najveće cijene komunalnih usluga, očekujem da razumiju da je stabilnost ono što garantuje SNSD", rekla je Cvijanovićeva.

Ona je navela da se SNSD ponaša na taj način u cijeloj Republici Srpskoj, a tako će biti i u Prnjavoru.

Kandidat SNSD-a za Narodnu skupštinu iz Izborne jedinica dva Drago Kalabić rekao je da veliki broj građana, koji su došli na ovaj predizborni skup, garantuje da će greška sa lokalnih izbora iz 2012. godine biti ispravljena i da se SNSD "vraća na velika vrata u Prnjavor".

"U Prnjavoru je život stao, a lokalna vlast je pokušala čak i da zaustavi izgradnju autoputa, koji je od vitalnog interesa za Prnjavor. Međutim, mi imamo jasan odgovor. Narod nas večeras poziva da odmah nakon uspješnih izbora zatražimo opoziv načelnika i nastavimo tamo gdje smo stali 2012. godine", rekao je Kalabić.

Kandidat SNSD-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske u Izbornoj jedinici dva Goran Zemun rekao je da je večeras velika čast biti na ovako veličanstvenom skupu u Prnjavoru.

"Večeras je jasno da aktuelna opštinska vlast ne radi ništa i da je to katastrofa za građane opštine Prnjavor. Mi nakon ovih opštih izbora, na čelu sa Miloradom Dodikom, idemo na promjenu opštinske vlasti u Prnjavoru, pošto oni ništa nisu uradili za ove dvije godine", kaže Zemun.

Kandidat SNSD-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske u Izbornoj jedinici dva Svjetlana Malić izjavila je da je veliki odziv večeras znak da je građanima Prnjavora dosta "promjena" koje je SDS donio u protekle dvije godine.

"To je znak da su ljudi nezadovoljni svim ovim dešavanjima i žele da na vlast u Prnjavoru dođe ponovo SNSD. Zato se 12. oktobra očekuje ogromna podrška za SNSD, na čelu sa

Miloradom Dodikom, kandidatom za srpskog člana Predsjeništva BiH Željkom Cvijanović i kandidatima za Narodnu skupštinu Srpske i parlament BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije