BiH

Dodik: Srpska jedina političko-teritorijalna cjelina koja funkcioniše u BiH

Dodik: Srpska jedina političko-teritorijalna cjelina koja funkcioniše u BiH
Foto: N.N. | Dodik: Srpska jedina političko-teritorijalna cjelina koja funkcioniše u BiH

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je Republika Srpska jedina političko-teritorijalna cjelina koja apsolutno funkcioniše u BiH, te da je, čim funkcioniše, u službi stabilizacije prilika, koje nisu tako sjajne ni u Federaciji BiH, ni na nivou zajedničkih organa BiH.

Dodik je naglasio da kvalifikovati Republiku Srpsku kao problem ili destabilizujući faktor na Balkanu, mogu samo oni koji ne vole ni svoj narod ni državu.

"Forsiranje lažnih tema kao što su podrška paravojim formacijama, kojih nema i obuka srpske djece, koje takođe nema, i slično, narudžbina je koju je SDS dobio spolja od mentora i u funkciji su eliminacije vlasti u Republici Srpskoj nedemokratskim sredstvima", poručio je predsjednik Srpske.

Dodik je istakao da razumije potrebe nekih ljudi iz opozicije da iskoriste sve mogućnosti u borbi protiv vlasti, što je demokratski.

"Ali, oni koji Republiku Srpsku lažno optužuju kao izvor nestabilnosti neprijatelji su i svog naroda i države", smatra Dodik.

Prema njegovim riječima, tvrdnje da vlast u Republici Srpskoj vodi rizičnu politiku dolaze upravo od onih koji u nedostatku svoje, sprovode tuđu politiku.

"Vlast i opozicija imaju dovoljno terena i tema na kojima mogu da ukrste koplja. Teren na kojem se danas nalaze istaknuti predstavnici SDS je živo blato u koje žele da povuku sve za sobom svjesni debakla na predstojećim izborima", zaključio je Dodik.

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić optužio je lidere u Republici Srpskoj za nacionalističku retoriku i podršku paravojnim organizacijama kako bi zastrašili političke protivnike i pridobili glasače uoči oktobarskih izbora, piše Rojters. Mektić je naglasio da politika u Srpskoj trguje strahom, te da je povećan osjećaj nesigurnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije