BiH

Dodik: Srpska može da ima korist od projekata u kojim bi bila faktor

Dodik: Srpska može da ima korist od projekata u kojim bi bila faktor
Dodik: Srpska može da ima korist od projekata u kojim bi bila faktor

BANJALUKA - Republika Srpska može da ima koristi od današnje konferencije u Berlinu u projektima koji bi se dogovorili u regionalnom smislu, u kojem bi Republika Srpska bila faktor, i to bi bilo važno za nas, izjavio je Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske.

On je za RTRS istakao da RS nema pozitivna iskustva s velikim projektima na prostoru BiH, ali je sudbina "Јužnog toka" i opstrukcija od strane federalnih struktura "jasno pokazala da tu ne treba mnogo šta očekivati".

Dodik je ponovio da predsjedavajući Savjeta ministara BiH Vjekoslav Bevanda ne može da zastupa Republiku Srpsku na Berlinskoj konferenciji.

"Moja ocjena vezana za Bevandu odnosi se na BiH, takva kakva je - nikakva. Ne može se na tako važnu konferenciju, a ja mislim da je važna, otići bez važne pripreme ključnih faktora, a to je Vlada Republike Srpske i vlasti u Federaciji. Trebalo je da se održe sastanci. Tih sastanaka i koordinacije nije bilo. Zato većina nas koji smo u političkom životu ne očekuje mnogo što se tiče adekvatne prezentacije", naglasio je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije