BiH

Dodik: Srpska ujedinjujući faktor

Dodik: Srpska ujedinjujući faktor
Dodik: Srpska ujedinjujući faktor

GRADIŠKA - Lider SNSD-a Milorad Dodik istakao je večeras da SNSD na predstojeće lokalne izbore ulazi motivirajuće, energično i jedinstveno i da će nastupiti zajedno sa DNS-om i SP-om.

Dodik je nakon sjednice Glavnog odbora /GO/ SNSD-a u Gradišci rekao da je večeras potvrđen raniji dogovor sa DNS-om i SP-om o tome gdje će ko imati kandidata koji će biti podržan od ostalih političkih partija.

"Mi ćemo ovog puta biti na strani velike pobjede ove koalicije, koja će obezbijediti pobjedu u značajnom broju opština", ocijenio je Dodik.

Prema njegovim riječima, GO SNSD-a večeras je prihvatio podjelu kandidata na nivou četiri opštine u Federaciji BiH i na ostalim opštinama gdje kandidate ima SNSD i misli da može nešto da učini i politički profitira.

Dodik je naglasio da SNSD ima potpunu odgovornost za Republiku Srpsku, kao državotvorna partija koja je 10 godina afirmisala samo snagu Republike kao primarni politički cilj, da ima iza sebe rezultate, da zbog toga traži podršku građana i da je ona, prema svim anketama, veća od podrške njenih oponenata.

Ocjena GO SNSD-a, kako je rekao, jeste da je kritično vrijeme za ovu partiju bilo vrijeme opštih izbora, kada su mnogi bili protiv SNSD-a, ali da je vrijeme od izbora do danas pokazalo da SNSD vodi najracionalniju i najzdraviju politiku u Srpskoj, a da su oponenti toj politici pokazali svoje pravo lice na nivou zajedničkih institucija BiH.

"Ono što se može karakterisati izdajom, to je onda kada žrtvujete kapacitete vlastite Republike koji su ustavni kako bi ojačali kapacitete zajedničkih institucija koji su neustavni", istakao je Dodik.

Govoreći o kandidatu za gradonačelnika Banjaluke, Dodik je rekao da prema koalicionoj raspodjeli to mjesto pripada SNSD-u, da je ime već poznato, ali da će ostaviti gradskoj organizaciji da to saopšti.

Dodik, koji je predsjednik Republike Srpske, rekao je da je za sutra popodne u svom kabinetu sazvao sastanak sa liderima političkih partija.

"Ako dođu, a ako ne dođu to će isto biti pokazatelj. Objasnio sam zašto želimo taj sastanak", dodao je Dodik.

On je poručio da svi zajedno treba da se okupe oko Republike Srpske i onda će svi biti na pobjedi.

"I oni koji budu protestovali protiv institucija vlasti ne smiju da protestuju protiv Srpske i u tom pogledu moramo da se okupimo oko Srpske. Ako se oko nje okupimo, onda smo svi na pobjedi. Do sada nismo imali praktična ponašanja Saveza za promjene na tom planu u Sarajevu, a danas je vidljivo da su te aktivnosti bile štetne po Srpsku", istakao je Dodik.

Prema njegovim riječima, u političkom smislu dramatično je promijenjena politika koja je podrazumijevala da su stavovi koji dolaze iz Republike Srpske neprikosnoveni u zajedničkim institucijama.

"Oni su promijenili tok stvari tako što žele da stavovi koje usvajaju organi BiH budu nametnuti Republici Srpskoj. To je dramatična promjena u politikom smislu. Prihvatajući taj koncept SDS-a, PDP-a i NDP-a, Republike Srpske nema", rekao je Dodik, ističući da je aktuelna vlast Srpske do sada pokazala da ima snagu za odbranu Republike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije