BiH

Dodik: Srpski narod mora biti jedinstven

Dodik: Srpski narod mora biti jedinstven
Dodik: Srpski narod mora biti jedinstven

DRVAR - Milorad Dodik, predsjednik RS, rekao je u četvrtak u Drvaru da je RS najvažniji i najstabilniji dio BiH, bez kojeg Sarajevo više ništa ne može da odluči.

On je nakon sastanka sa načelnicima opština Drvar, Bosansko Grahovo i Glamoč, kojem je prisustvovao i episkop bihaćkopetrovački Atanasije, kazao da RS ubuduće neće podržati nijednu odluku u Livanjskom kantonu koja nije u korist ovdašnjih Srba.

"Ja sam predsjednik RS, ali sam zadužen da vodim brigu i o vama koji ste ovdje, koji jeste srpski narod i da vam kažem da moramo da budemo jedinstveni, da odbacimo razne smutljivce među nama koji razbijaju jedinstvo da bi se domogli nekih od javnih funkcija samo zato da bi oni mogli da prožive dobro, a da narodu naravno ne ostane ništa", poručio je Dodik u Drvaru.

On ja naglasio da je srpski narod kroz istoriju uvijek težio jedinstvu i slozi, ističući da poznata narodna poslovica "Samo sloga Srbina spasava" nije bila izraz komoditeta, već da se ukaže narodu da mora biti okupljen i sabran. Nakon sastanka sa načelnicima opština, Dodik je posjetio i Dom zdravlja u Drvaru, koji ima potrebu da postane dnevna bolnica, te obećao da će finansijski pomoći da se taj problem riješi. S tim u vezi, predsjednik RS je podsjetio da je obezbijeđeno da ljudi iz Drvara i drugih opština mogu bez dodatnih procedura da se liječe u Kliničkom centru Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije