BiH

Dodik: Srpskoj potreban sveopšti zamah

Dodik: Srpskoj potreban sveopšti zamah
Dodik: Srpskoj potreban sveopšti zamah

BANJALUKA - Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je danas da SNSD stoji iza sporazuma sa koalicijom na nivou Republike Srpske i traži hitno provođenje svih ranije postignutih dogovora i potpisanih sporazuma.

"Kada je riječ o stanju u Srpskoj, SNSD traži novi zamah u političkom radu i djelovanju na svim nivoima i pored činjenice da smo dali odgovore na sve izazove koje smo imali u posljednje vrijeme", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci nakon sjednice Predsjedništva SNSD-a.

Dodik je naveo da je Srpska u mandatu vladajuće koalicije stabilizovala svoj institucionalni kapacitet, a da su SDS i PDP u prethodnim mjesecima "samo govorili laži kako će sakupiti novu skupštinsku većinu".

"Institucije na nivou Republike Srpske imaju dovoljno kapaciteta da odlučuju", istakao je Dodik.

On je dodao da je na sjednici Predsjedništva SNSD-a bilo riječi i o pitanju migranata u regionu i Evropi, čije su institucije pokazale ignorantski pristup ovom pitanju, a zbog čega ljudi stradaju.

"Smatramo da BiH do sada nije riješila pitanje migracija i izbjeglica i da bi svaka koncentracija izbjeglica na ovom prostoru mogla da ugrozi ekonomsku, pa čak i političku situaciju u BiH", rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, BiH ne raspolaže nikakvim kapacitetima za smještaj izbjeglica, nema dovoljno novca za ishranu tih ljudi, niti procedura da riješi njihovo pitanje.

On smatra da treba tražiti jasan odgovor EU u vezi sa pitanjem migracija zbog sve češćih informacija pojedinih faktora iz BiH o spremnosti zemlje da prihvati migrante.

Dodik je rekao da je Predsjedništvo SNSD-a donijelo danas više od 25 zaključaka od kojih se većina odnosi na ekonomsku i socijalnu situaciju u Srpskoj i BiH, a koji će biti upućeni na dalje postupanje.

Osim toga, kaže Dodik, utvrđen je i poslovnik o radu Predsjedništva SNSD-a, te odlučeno da na narednoj sjednici budu imenovani izvršni sekretari i donesena odluka o formiranju radne grupe za formiranje Gradskog odbora SNSD-a Istočno Sarajevo.

Dodik je rekao da se određeni zaključci sa današnje sjednice odnose i potrebu rekontrukcije određenog broja odbora SNSD-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije