BiH

Dodik: Sud i Tužilaštvo BiH ne treba da postoje

Dodik: Sud i Tužilaštvo BiH ne treba da postoje
Dodik: Sud i Tužilaštvo BiH ne treba da postoje

PRIJEDOR - Predsjednik Republike Srpske Milorada Dodik izjavio je danas da su Sud i Tužilaštvo BiH promovisani nasiljem međunarodne zajednice i da se pokazalo da nisu mjesto pravde, već nepravde i da zato ne treba ni da postoje.

Odgovarajući na pitanje novinara o smjeni tužioca koji je bio zadužen za slučaj "Atif Dudaković", Dodik je rekao da Republika Srpska ne vjeruje u rad Tužilaštva BiH i da "oni mogu da rade šta hoće".

"Činjenica je da postoje egzaktni dokazi za laika, a ne samo za pravnika za odgovornost Atifa Dudakovića, ali se ništa nije poduzelo. Mi ne vjerujemo u rad Tužilaštva BiH, mogu da urade šta hoće", rekao je Dodik novinarima u Prijedoru.

On je dodao da ozbiljno razmišlja da se poslije opštih izbora povede značajna ustavna reforma u Republici Srpskoj.

"Ona bi bila završena do polovine naredne godine i podrazumijevala bi donošenje novog Ustava Reublike Srpske, koji bi se jasno pozicionirao u odnosu na slučajeve u vezi sa prošlošću i zločinima nad Srbima", rekao je Dodik.

On je istakao da Republika Srpska u onome što je radila proteklih godina nije pravila opstrukcije u institucionalnom smislu, mada je pravosuđe optuživalo tamo gdje je bilo potrebnih dokaza da se optuže pojedini ljudi.

"Isto tako se osjećamo poniženim i prevarenim sa činjenicom da je svaki zločin nad Srbima, gdje god je bio i gdje se trebao procesuirati, bio opstruisan od nekih drugih nivoa vlasti", rekao je Dodik.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije