BiH

Dodik: U RS se neće učiti o "opsadi Sarajeva" i "genocidu"

Dodik: U RS se neće učiti o "opsadi Sarajeva" i "genocidu"
Dodik: U RS se neće učiti o "opsadi Sarajeva" i "genocidu"

BANJALUKA - Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, rekao je da se u RS nikada neće izučavati lekcije koje govore o tome kako su Srbi, navodno, pod opsadom držali Sarajevo ili kako je počinjen genocid.

"Ti udžbenici se nikada neće izučavati u Republici Srpskoj. Nek se ljuti ko hoće. Ako žele da izučavaju tu vrstu priče eno im u Federaciji škola nek uče. Mi to ne možemo da spriječimo", poručio je Dodik.

Podržao je najavu ministra prosvjete i kulture RS Dane Maleševića, da će na teritoriji RS  biti zabranjeni udžbenici iz FBiH ukoliko u njih budu uvedene lekcije poput "opsade Sarajeva" ili izučavanja "genocida u Srebrenici".

"Preporuke međunarodnih organizacija su bile da se stavi embargo na izučavanje građanskog rata u BiH. Kanton Sarajevo je...

Posted by Nezavisne Novine on Saturday, June 3, 2017

Predsjednik RS rekao je da će u četvrtak u 14 časova biti održan sastanak koalicionih partnera na kojem će biti riječi o saradnji na predstojećim izborima.

On je rekao da na tom sastanku neće biti riječi o rekonstrukciji Vlade RS kako se ne bi stekao utisak da se to radi pod pritiskom opozicije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Najčitanije