BiH

Dodik: Uspio sam da vratim dostojanstvo RS

Dodik: Uspio sam da vratim dostojanstvo RS
Dodik: Uspio sam da vratim dostojanstvo RS

BIJELJINA - Milorad Dodik, kandidat koalicije SNSD-DNS-SP za predsjednika RS, poručio je večeras da je ubijeđen u još jednu izbornu pobjedu.

On je u Bijeljini rekao da će ta pobjeda omogućuti uvažavanje i snažan glas RS u Sarajevu, Vašingtonu i Briselu.

"Pravili smo velike projekte u Semberiji i kada smo gubili, ali snagom vaših glasova uspio sam da vratim dostojanstvo i karakter Republici Srpskoj koja je danas institucionalno stabilna i za sve mora da se pita", rekao je večeras Dodik na centralnoj predizbornoj tribini koja je održana u sportskoj sali Gimnazije "Filip Višnjić" u Bijeljini.

Dodik je istakao da je ponosan na sve što je do sada uradio i što je iza sebe ostavio, zbog čega je ubijeđen u treću izbornu pobjedu najjače stranke u Republici Srpskoj i BiH.

"Naš je dug da ne dozvolim da se stvori utisak da su oni koji su poginuli za Republiku Srpsku poginuli uzalud. Moramo jačati povjerenje mladih da ovdje ima smisla živjeti, potrebna su nam radna mjesta i solidarnost", poručio je Dodik.

On je naglasio da je vlast SNSD-a uradila za Semberiju sve što je mogla, pomažući kada je suša i kada je poplava, kada treba graditi škole, bolnice i putevi.

"Bijeljina duguje nama, za naše političke odluke koje nisu bile jeftine", rekao je Dodik.

Kandidat koalicije SNSD-DNS-SP za srpskog člana Predsjedništva BiH Željka Cvijanović poručila je da SNSD ide na izbore po pobjedu koju je zaslužio svojim dosadašnjim dobrim radom.

"Idemo da uzmemo ono što nam pripada, zbog svih škola i bolnica koje smo izgradili, što smo za poljoprivredu dali pet puta više od onih koji se sada nude kao neka alternativa, što smo povećali plate najmanje dvostruko u odnosu na njihovo vrijeme, zato što gradimo autoputeve i studentske domove i u najtežim danima krize", navela je Cvijanovićeva.

Ona je ocijenila da na predstojećim opštim izborima nema protivkandidata i da u Sarajevo ide sa istaknutim bojama Republike Srpske, nikada sa bijelom zastavom kako su činili kandidati opozicije.

"Republika Srpska nema boljih od nas i pobijedićemo ne samo ovaj put, nego svaki put dok je potrebno za Srpsku. Tako smo se ponašali i tako ćemo nastaviti", poručila je Cvijanovićeva.

Nosilac liste SNSD-a za parlament BiH u Izbornoj jedinici jedan Nikola Špirić prenio je građanima riječi jednog srpskog vladike koji je opoziciji kada mu je tražila pomoć u rušenju Dodika rekao - "Kad srušimo Dodika, ko će dizati nas".

Špirić je rekao da Srpska mora imati Dodika kao najjačeg zaštitnika, jer je BiH nedovršena država, međunarodni poligon, labolatorija i zemlja koja daje najviše ratnika u islamskom svijetu. "Republika Srpska prije svega, a BiH do kad treba", poručio je Špirić.

Nosilac liste SNSD za Narodnu skupštinu iz Izborne jedinice šest Siniša Maksimović izrazio je uvjerenje u pobjedu, jer se SNSD narodu dokazao djelima i rezultatima.

"Naši politički protivnici nude promjene ali ne u Republici Srpskoj, nego promjene Srpske, a nama ne treba promjena, nego pobjeda Republike Srpske", poručio je Maksimović.

Nosilac liste SNSD-a za parlament BiH u Izbornoj jednici dva Miroslav Milovanović podsjetio je na više od 200 miliona KM koje je vlast SNSD-a uložila u Semberiji i na milione KM pomoći stradalima u poplavama koje je u odnosu na region samo Vlada Srpske obezbijedila za poplavljene.
Na centralnoj tribini SNSD u Bijeljini predstavljeni su svi kandidati stranke za Narodnu skupštinu Srpske i parlament BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije