BiH

Dodik: Važno partnerstvo sa Rusijom

Dodik: Važno partnerstvo sa Rusijom
Dodik: Važno partnerstvo sa Rusijom

DERVENTA - Kandidat SNSD-DNS-SP-a za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik rekao je na mitingu stranke u Derventi da Srpska ne smije izgubiti strateško partnerstvo sa Rusijom i da je veoma važno da Ruska Federacija podržava implementaciju mira u BiH i provođenje Dejtonskog sporazuma.

"Potrebna nam je još čvršća saradnja sa Rusijom da možemo svijetom širiti istinu o nama, ali i zbog toga što nam je važan ekonomski partner. Rafinerija nafte u Brodu i Rafinerija ulja u Modriči opstaju i nema pomišljanja da će stati", rekao je Dodik.

On je istakao da će Republika Srpska dobiti dvije elektrane na gas, dok potpisani sporazum o gasovodu "Južni tok" treba da dobije podršku u Sarajevu i biće realizovan, jer u protivnom predstavnici iz Srpske neće podržati ništa, niti učestvovati u raspravi na nivou BiH.

"Važna nam je i ova pobjeda u Republici Srpskoj", rekao je Dodik na mitingu stanovnicima Dervente okupljenim na Trgu grada.

Dodik je istakao da ga ne interesuje BiH ako nije u funkciji razvoja Republike Srpske.

"Mladen Ivanić je kandidat Bošnjaka za srpskog člana Predsjedništva", rekao je Dodik i dodao da je smiješno da SDS govori o kriminalu u Republici Srpskoj u kojoj sada nema organizovanih kriminalnih grupa, jer su uništene.

Dodik je naveo da bi volio da bude čovjek koji će proglasiti nezavisnu Republiku Srpsku.

"Ne obećavam da ću to učiniti, ali ću je sigurno tome približiti. Za Republiku Srpsku nema stajanja", rekao je Dodik.

Kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH Željka Cvijanović rekla je da tim SNSD-a i njeni kandidati nemaju konkurenciju i dodala da je spremna da na najbolji način brani Republiku Srpsku i njen narod u Sarajevu.

"Znali smo da će doći do sastanka u Rusiji, samo nismo odmah govorili, da opozicija ima šta da priča", rekla je Cvijanovićeva govoreći o posjeti Rusiji i sastanku sa predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom.

Ona je istakla da će Dodik biti predsjednik Republike Srpske drugi put i dodala da je to jasno svima.

"Ponosna sam što radim sa čovjekom koji je dobar državnik i političar, čovjek koji se poštuje. Idemo u pobjedu zajedno, da branimo boje Srpske. Odmakli smo daleko od onih koji nas samo kritikuju i pričaju o promjenama", rekla je Cvijanovićeva.

Predsjednik Izvršnog odbora SNSD-a Nebojša Radmanović rekao je da je Derventa postala jedan od najljepših gradova u BiH i Republici Srpskoj i dodao da će SNSD raditi na tome da zaštiti i vrati dio nadležnosti oduzetih od Srpske.

Nosilac liste SNSD-a za poslanika u Parlamentarnoj skupštini BiH u Izbornoj jedinici dva Miroslav Milovanović rekao je da je SNSD "stranka broj jedan" i čvrsto vjeruje u njihovu treću istorijsku pobjedu.

Nosilac liste za poslanike u Narodnoj skupštini Republike Srpske u Izbornoj jedinici četiri Igor Žunić rekao je da je "brod SNSD-a u sigurnoj luci i plovi prema novoj izbornoj pobjedi 12. oktobra".

"Derventa je pod vođstvom SNSD-a od uništene i zapuštene opštine postala jedna od najrazvijenijih sredina. Derventa pod vođstvom SNSD-a radi i gradi se, a to isto želimo u narednom periodu da radimo u cijeloj Republici Srpskoj", rekao je Žunić.

Na tribini su se obratili i član Glavnog odbora SNSD-a Sredoje Nović, kandidati OO SNSD-a za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Vesna Jungić i kandidat za poslanika u Parlamentarnoj skupštini BiH Vesna Šajin.

Predsjednik Opštinskog odbora SNSD Derventa Milorad Simić, koji je i načelnik opštine, okupljene je podsjetio na aktivnosti i rezultate postignute nakon što je vlast preuzeta od SDS-a, kada je grad "izgledao kao tamni vilajet".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije