BiH

Dodik: Vjerujem da Srbi više neće ratovati

Dodik: Vjerujem da Srbi više neće ratovati
Dodik: Vjerujem da Srbi više neće ratovati

TREBINJE - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izrazio je uvjerenje da Srbi više neće ratovati i da je upravo obilježavanje 100 godina od Cerske bitke posvećeno miru, bez obzira što obilježava vojnu pobjedu koja je bila briljantna, ali i koja je bila uvod u ogromno stradanje Srba tih godina.

Dodik, koji je danas u Tekerišu kod Loznice prisustvovao centralnoj ceremoniji, održanoj tim povodom, istakao je da Srbi moraju da se posvete razvoju svoje državnosti i u Republici Srpskoj i u Srbiji.

Prema njegovim riječima, Srbi moraju da ojačaj usvoje državne kapacitete i da shvate da je borba za budućnost borba za nova radna mjesta, za pobjede u ekonomiji, kulturi, sportu i svemu onome što život čini važnim ako se dešava u miru.

"Vjerujem da Srbi više neće ratovati i da nas čeka period mira i da je upravo obilježavanje 100 godina od Cerske bitke posvećeno miru, bez obzira što obilježava jednu vojnu pobjedu koja je bila briljantna, ali i koja je bila uvod u ogromno stradanje Srba tih godina", rekao je Dodik novinarima u Trebinju.

U okviru spomen-kompleksa "Cerska bitka" u Tekerišu kod Loznice danas je održana centralna državna ceremonija povodom obilježavanja 100 godina od Cerske bitke.

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik zajedno su položili vijenac na centralno spomen-obilježje junacima Cerske bitke, koja je u istoriji ostala zabilježena kao prva saveznička pobjeda u Prvom svjetskom ratu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije