BiH

Dodik: Za što čvršću saradnju sa Rusijom

Dodik: Za što čvršću saradnju sa Rusijom
Dodik: Za što čvršću saradnju sa Rusijom

ČELINAC - Kandidat koalicije SNSD-DNS-SP za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je večeras na predizbornom mitingu u Čelincu da je ekonomski program ove koalicije što bolja i čvršća saradnja sa Rusijom.

"Ozbiljne politike mogu da donesu političku stabilnost, a ona zavisi od stabilnih instutucija.Ponosan sam na ono šta smo uradili. Nismo mogli više. Izgubljena Republika Srpska je ostala politički faktor odlučivanja u BiH. Mi imamo volju da imamo državu. Republika Srpska je država po definiciji. Mi državu moramo stalno tražiti", rekao je Dodik.

On je naglasio u prepunoj sportskoj dvorani da je Čelinac uvijek bio dio politike SNSD-a i koalicionih partnera.

"U Srbiji su manje plate i penzije nego kod nas u Republici Srpskoj. Uspjeh je bio očuvati ono što imamo, jer okolnosti to nisu dozvoljavale. Idemo u nove pobjede. Znam da je vaš izbor SNSD, Željka Cvijanović i znam da vam treba predsjednik kao što sam ja", poručio je Dodik.

Kandidat koalicije SNSD-DNS-SP za srpskog člana Predsjedništva BiH Željka Cvijanović poručila je na mitingu da će u Sarajevu raditi samo dobre stvari za Republiku Srpsku.

"Idemo da nastavimo započete poslove. Pred nama je mnogo poslova i teških zadataka. Mi idemo zajedno u novu pobjedu SNSD-a, jer je ona potrebna Republici Srpskoj. Mi smo Republiku Srpsku učinili stabilnom. SNSD gradi, razvija i upravlja procesima u Republici Srpskoj. Pozivam vas da 12.oktobra podržite stabilnost Republike Srpske i vašu sigurnost", navela je Cvijanovićeva.

Ona je rekla da opozicija ne nudi nijednu dobru stvar. "Nismo je čuli. Mi nudimo odgovornost i patriotizam, a oni izdaju, neodgovornost i raskalašenost!

Nama trebaju zreli i odgovorni ljudi, a to je SNSD! Mi pobjeđujemo, jer dobre stvari uvijek pobijede", poručila je Cvijanovićeva.

Nosilac liste SNSD-a za Narodnu skupšinu Republike Srpske iz Izborne jedinice tri Igor Radojičić naglasio je da će SNSD pobijediti i ovaj put.

"Puno je tokom ove izborne kampanje bilo ružnih riječi i uvreda. Pokušava se ukloniti čvrsta i stabilna vlast Republike Srpske i dovesti slaba i nejaka. Naš prvi cilj je sve vrijeme bio jaka Republika Srpska", rekao je Radojičić.

On je pozvao građane Čelinca da u nedjelju, 12. oktobra, kako je rekao, na praznik demokratije, mirno izađu na izbore i glasaju za SNSD.

"Vi pred sobom imate dva saveza, ali je samo jedan pravi, onaj sa kapitenom Miloradom Dodikom. O promjenama ne mogu govoriti oni koji su najveća šteta za Republiku Srpsku, koji su veća šteta od poplava, suša i ekonomske krize.

Željki Cvijanović možemo vjerovati, a Ivaniću sigurno ne. Znamo da je vaš izbor SNSD, Dodik i Željka Cvijanović", poručio je Radojičić.

Nosilac liste SNSD-a za Parlamentarnu skupštinu BiH iz Izborne jedinice jedan Nikola Špirić rekao je da će na predstojećim izborima biti prisutno najviše posmatrača, pa i visoki predstavnik EU i otpravnik poslova američke Ambasade.

"Siguran sam da ćemo nakon izbora moći javiti da je ovo bio referendum za Dodika, SNSD, Željku Cvijanović i Republiku Srpsku", istakao je Špirić.

On je naveo da je SNSD Republici Srpskoj donio političku stabilnost koja je preduslov za njen razvoj.

"Za bolji život su potrebne godine i to vrlo dobro znate, ne dolazi odmah. To samo poručuju ovi iz takozvanog Saveza za promjene sloganom koji su im napisali Amerikanci. Ja sam siguran da ste vi odlučili i da znate da smo mi vaš pravi izbor", istakao je Špirić.

Kandidat za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Čelinca Vlado Gligorić rekao je da je SNSD razvio Čelinac, izgradio mnoge puteve, vodovode, škole, domove zdravlja, uličnu rasvjetu i mnogo drugog.

"Prioritet nove vlade SNSD-a će biti obnova infrastrukture poslije poplava kao i pomoć građanima. Mi ćemo kao i uvijek ulagati u poljoprivredu, energetiku i brinuti o mladim ljudima. Pozivam vas da još jednom svoje povjerenje date nama jer to je sigurno pravi izbor", dodao je Gligorić.

Na mitingu je govorio i predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a i načelnik opštine Čelinac Momčilo Zeljković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije